Annons

PGA-touren chartrar flyg åt spelarna

Golf • Publicerad 12 maj 2020
Kevin Streelman under en tävling tidigare i våras. När USA-touren sätter igång i juni får han och caddien åka med tourens inhyrda flygplan. Arkivbild.
Kevin Streelman under en tävling tidigare i våras. När USA-touren sätter igång i juni får han och caddien åka med tourens inhyrda flygplan. Arkivbild.Foto: Eric Risberg/AP/TT

När den amerikanska golftouren för herrar sätter igång i juni tänker touren hyra in flygplan för att forsla spelare och caddies mellan tävlingsplatserna.

Skälet är förstås att minska på smittspridningen av coronaviruset.

Annons

– Touren har chartrat plan för alla spelare och caddies mellan tävlingarna, så att vår bubbla håller ihop, säger spelaren Kevin Streelman till Golfweek.

Den första tävlingen efter omstarten är tänkt att spelas i Fort Worth i Texas den 11-14 juni. Ytterligare tre ska sedan spelas utan publik – i Hilton Head den 18-21 juni, i Cromwell den 25-28 juni och Detroit den 2-5 juli.

Förhoppningen är att tävlingarna därefter ska kunna spelas med publik.

– Det kommer att bli annorlunda utan publik. Men prioriteten är att få till bra tävlingar och fina tv-sändningar för supportrarna, säger Streelman.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons