Annons

Pia Sundhage blir tränare i damproffsligan i USA

Sport • Publicerad 5 januari 2001

FOTBOLL. Långt efter sin långa framgångsrika karriär har Pia Sundhage fått en ny stor chans. Som assisterande tränare för det nybildade laget Philadelphia Charge i den amerikanska damproffsligan i fotboll. Sundhage blir assisterande tränare till Mark Krikorian som tidigare varit huvudtränare för Hartford University.

–Det här är en utmaning jag drömt om. Jag tycker mig ha skaffat sig så mycket rutin genom att ha spelat 146 landskamper, ha tränat klubblag och varit förbundskapten för ungdomslandslag att det bör räcka till.

Annons

Pia Sundhage kommer att ta tjänstledigt under ett år från sin anställning i Svenska fotbollförbundet.

–Kontraktet med Philadelphia Charge är på ett år med möjlighet till förlängning. Jag väntar bara på att sätta namnteckningen på pappret. Vi är helt överens om villkoren. TT

Du kommer kanske aldrig att behöva jobba igen när du kommer hem?

–Jo, jag skulle inte kunnat tänka mig annat. Men givetvis handlar det om pengar som ligger skyhögt över nivån när jag provade en säsong som spelare i Italien i mitten av 80-talet. Det är andra tider nu. Den amerikanska proffsligan har resurser som inget kan mäta sig med.

De största stjärnorna spelar inte i Philadelphia Charge. En av Kinas bästa spelare, Liu Ailing, och Tysklands försvarsrese under många år, Doris Fitschen, tillhör de utländska spelarna.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons