Pia tog EM-brons

DUBBELTRAP Lerduveskytten Pia Hansen håller ställningarna. Attarpstjejen som tävlar för Hässleholmsortens jaktskytteklubb tog nämligen brons i EM i dubbeltrap på söndagen i italienska Lunato. – Det var svårskjutet den här gången, berättar Pia. Det blev nämligen en onödig fördröjning på kastningarna. Duvan kom nämligen inte ut när man ropade, utan först efter en viss tid.
Sport • Publicerad 27 maj 2002

Detta ställde till problem för Pia som är van vid att skjuta omedelbart, nästan innan duvan visar sig. I grundomgångarna sköt Pia 36+31+32 och med sina 99 träff låg hon fyra inför finalen. Deborah Gellisio, Italien ledde med 105 och sedan följde Pia Juhlin-Nybäck, Finland med 102 och en tyska med 101 träff. I pausen innan finalen laddade Pia om, tog fram hela sitt kunnande och sköt hela 38 träff av 40 möjliga. Hon gick förbi tyskan med sina 137 träff, men inte finskan. Gellisio, Italien sköt 37 och fick 142 träff (guld), Pia Juhlin-Nybäck 36 och fick 138 (silver), bara en enda duva före Pia, som dock var ganska nöjd för sin bronsmedalj efter 137 träff. Fyra år i rad har Pia Hansen tagit medalj i EM, dock inget guld. Det tog hon till exempel i OS 2000, värdscup 2001 och världscuptävlingen tidigare i vår.q

Av Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.