Pingisen går på offensiven

BORDTENNIS Svensk pingis tappade under senare delen av 90-talet många licensierade spelare. Men nu har trenden vänt. Licensnedgången har hejdats. Det är en ny pingisvåg. En våg som spridit sig till Kristianstad. –Vi har 170 ungdomar i träning varje vecka, så många har vi aldrig haft tidigare, berättar Anders Norlén, ordförande i KFUM Kristianstads pingissektion.
Sport • Publicerad 18 april 2001
David Johansson är en av många ungdomar som börjat spela pingis i KFUM Kristianstad. För första gången på flera år ökar antalet licensierade spelare i Sverige. Bild: PER ROSENQVIST
David Johansson är en av många ungdomar som börjat spela pingis i KFUM Kristianstad. För första gången på flera år ökar antalet licensierade spelare i Sverige. Bild: PER ROSENQVISTFoto: Pingisen går på offensiven.

Egentligen är det ganska märkligt det som just nu inträffar i pingis-Sverige.

Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson hotar med att lägga spadarna på hyllan efter VM i Japan.

För Jörgen är definitivt slutspelat i blågult.

Då plötsligt börjar ungdomar vallfärda till pingisklubbarna runt om i Sverige. På kort tid har pingisen runt hela Skåne fått ett uppsving. I Eslöv, Helsingborg, Kävlinge, Malmö och inte minst i Kristianstad står knattarna i kö.

Vissa klubbar har till och med överfullt. Nu är det hastigt och lustigt bristen på ledare och lokaler som är problemet.

–Jag har aldrig varit med om maken. Det ringer ungdomar varje vecka som vill börja spela, det är jätteskoj, säger Anders Norlén.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.