Platt fall för Bromölla i derbyt

FOTBOLL BROMÖLLA. Platt fall! Ja, det blev det för Ifö/Bromölla IF i det prestigeladdade derbyt mot Jämshögs IF på Strandängen igår kväll.
Sport • Publicerad 31 maj 2002

Jämshögs spelande tränare Thomas Andersson sken förstås ikapp med kvällssolen efter matchen: – Segerreceptet var vilja, organisation och kontringar. Den taktiska föresatsen fullföljde vi till hundra procent och det gav oss tre poäng. Han kunde också ha lagt till ett fantastiskt säkert målvaktsspel av reslige Ola Wendel – bromöllabon som vaktade Jämshögsburen med bravur i den här matchen! – Ola skapar en otrolig trygghet i hela backlinjen. Lika muntert var det förstås inte i Bromöllalägret, där man dels var irriterade över domarinsatsen, dels förbaskade på den ”dödgrävarfotboll” som man menade att Jämshög stod för. – De spelade defensivt och bedrövligt, dundrade Bromölla-tränaren Jens Pettersson, men tillade i nästa andetag: – Å andra sidan spelar de efter sina resurser - kanske deras chans att hänga kvar i serien! Och vi gör definitivt ingen bra match. Tvärtom! Att Thomas Andersson hade beordrat både ”livrem och hängslen på” i försvarsspelet, rådde det inget som helst tvivel om i den här matchen. Jämshög backade nämligen hem med hela laget varje gång Bromölla gick till anfall. Och det blev förstås väldigt trångt för Daniel Holmqvist & Co. Till detta kan också läggas att hemmalaget långa stunder under den första halvleken vaggades in i Jämshögs tempofattiga spel. – Vi pratade om detta i pausen – att få bättre fart på bollen och bli effektivare, inflikade Jens Pettersson. Så värst mycket bättre blev det nu inte den andra halvleken. Inte spel- men väl chansmässigt för Bromölla, som mycket väl kunde ha tagit ledningen med både 1–0 och 2–0. Två kontringar inom ett par minuter var nämligen mycket nära att resultera. Upprinnelsen till Jämshögs mål var en frispark strax utanför Bromöllas straffområde. Inhopparen Markus Svensson skruvade bollen förbi muren, Marcus Pettersson kastade sig i hela sin längd och räddade elegant. På returen kunde sedan en nästan helt oattackerad Dennis Asp nicka i tomt mål. Bromölla jagade febrilt en kvittering under resten av matchen. Och chanser saknades inte heller. En boll hamnade dessutom i nätmaskorna, men det målet dömdes bort på grund av offside. – Helt horribelt! Martin Eriksson fick i kalabaliken bollen från en motståndare och då kan det inte bli offside, menade Jens Pettersson. Domartrion imponerade verkligen inte på Strandängen, men det gjorde å andra sidan varken Ifö/Bromölla eller Jämshög. Som sagt; viljan, ett välorganiserat försvarsspel och kontringar räckte för Jämshög i den här matchen, som inte kommer att gå till historien som den mest välspelade och publikvänliga.q MATCHFAKTA Ifö/Bromölla IF–Jämshögs IF 0–1(0–0)Målet:0–1(70) Dennis Asp Domare:Anders Thomsson, Ronneby. Publik:320.

Av Mats Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.