Annons

Proffsdrömmen kan spricka för Boven – igen

FOTBOLL Proffsdrömmen kan spricka – igen. Den här gången är det en skadad lårmuskel som sätter stopp för Andreas ”Boven” Svensson. – Otroligt tråkigt, hälsar han från Cambridge.
Sport • Publicerad 27 september 2001

Han har varit på väg att lämna Kristianstads FF vid ett flertal tillfällen de senaste åren.

Nu trodde Andreas Svensson att han äntligen var på väg mot det efterlängtade proffskontraktet.

Annons

Men en skada kan stoppa mittfältaren från fortsatt spel med det engelska division II-laget Cambridge United.

– Det högg till när vi tränade i lördags, det kändes inte alls bra. Det är förmodligen en bristning i baksidan av låret. Jag har fått behandling och det är bara att hoppas att det hjälper, förklarar ”Boven”.

– Jag testade att springa lite lätt i måndags men det gick inte speciellt bra. Idag (läs: igår) har jag provat att jogga. Skadan har hindrat honom från fortsatt träning med laget och nu är även dagens interna testmatch i farozonen.

– Det är nog 50-50 om jag kan spela eller inte. Jag testar på uppvärmningen, men gör det ont blir det inget. Jag tänker inte spela om jag inte kan göra mig själv rättvisa.

Cambridge United visade sitt intresse för svensken direkt efter den första testveckan och bjöd därför in honom till ytterligare två veckors provspel med klubben.

– Och det har funkat väldigt bra nu. De tycker att jag fått upp tempot och de säger att de är nöjda. Därför är det extra trist att skadan kom just nu, förklarar ”Boven”.

Frågan är hur klubben agerar om lårskadan visar sig vara så pass allvarlig att den hindrar svensken från spel under de närmaste veckorna.

– Visar det sig att jag inte kan spela på två-tre veckor blir det nog inte något. Jag tror inte att de är beredda på att vänta så länge. Andreas Svensson kom till klubben förra måndagen och åker hem till Sverige imorgon.

– Jag sticker tillbaka oavsett hur det går. Vi ska ha ett snack innan jag åker hem och jag tror inte att de bestämmer sig förrän i helgen, säger Andreas Svensson som trivs bra i Cambridge United.

– Det är en välskött klubb och det är rätt stor skillnad jämfört med vad man vant sig vid i Sverige. Här jobbar tio personer på heltid och allt så mycket större.

Annons

Andreas Svensson har varit och provspelat i England förut. Han hade nästan gett upp hoppet om att bli proffs när Cambridge United dök upp som en möjlig klubbadress.

– Jag hoppas verkligen att jag kan spela vår interna match. Det känns som om det hänger mycket på den. Men kan jag inte ge absolut max finns det ingen mening att vara med, avslutar ”Boven”.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons