Publiken gav derbyt en härlig inramning

ISHOCKEY OSBY. 1136 personer såg derbyt mellan Osby och Glimma en värdig inramning. Glimma fick sin efterlängtade revansch efter en mycket tät och spännande derbykamp. Segersiffrorna skrevs till 3–1 (0–0, 0–1, 3–0).
Sport • Publicerad 24 november 2001

– Det är starkt av oss att besegra Osby, inte minst efter segern senast mot Helsingborg, säger en överlycklig Glimmatränaren Peter Andersson.

Det blev en derbykamp med allt vad det nu innebär. Målvakterna Jani Palmroos och Joakim Gylling kom att spela avgörande roller. Joakim Gylling hade det svettigt i inledningen och klarade ett par frilägen från Osbyspelarna. Det bästa läget hade Stefan Lööw som var helt ren med Gylling.

Friläge hade också Glimma och det var förstaformationen med Jimmy Själin, Jens Blennborn, Niklas Alricsson, Patrik Linder och Oskar Andersson som skapade de flesta lägena.

Matchens klart bästa kedja. I upptakten av andra perioden kom matchens första mål. Magnus Rosenstråle strulade med pucken på egen blå linje och Osby kom två mot en. Stefan Lööw stod för passningen och Niklas Nilsson överlistade Gylling.

Men sen var det slut på målen, trots flera fina tillbud.

Sedan var det slut på målen, trots fina lägen för båda lagen.

– Kom ihåg att det handlade om två bra målvakter, berömde Peter Andersson.

– Kristoffer Nilssson var sjuk och jag måste erkänna att jag var lite orolig innan matchen. Men vilken match Joakim Gylling gör.

I den tredje perioden var hemmalaget nära att öka på sin ledning till 2–0. Joakim Karlssons skott träffade klockrent i stolpen.

Istället vände Glimma på matchen genom två mål av Niklas Alricsson och ett i tom kasse av Oskar Andersson (se artikel ovan).

– Som helhet gjorde försvaret en godkänd insats, Däremot var vi sämre på att sätta chanserna. Grabbarna är ovana vid den situation vi är i just nu, säger tränaren Jari Laakkonen.

Trots förlusten leder Osby serien och har avgörandet i egna händer.

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.