Räkna inte med bråk

Han stod i centrum för bråket mellan Kristianstads FF och Mjällby AIF under försäsongen. Nu ställs Torbjörn Nilsson mot sitt förra lag för första gången.
Sport • Publicerad 10 maj 2003
Foto: 

Torbjörn Nilssons övergång från Mjällby AIF till Kristianstads FF var vinterns stora fotbollsföljetong.

Klubbarna stod så långt ifrån varandra att den rutinerade 27-åringen länge riskerade att bli ett ettårsfall.

Bråket har naturligtvis satt sina spår i relationerna mellan Mjällby och KFF och Torbjörn Nilsson lär inte glömma turbulensen i första taget.

– Jag har lärt mig en läxa, säger ”Tobbe” och fortsätter:

– Men jag går inte och funderar på bråket. Jag har lagt det bakom mig och tittar framåt i stället. Jag inriktar mig på fotbollen till hundra procent.

KFF möter Mjällby på söndag. Hur går tankarna?

– För min del blir det en väldigt speciell match.

–Det känns både skoj och inspirerande. Jag trivdes väldigt bra under min tid i Mjällby och hade det inte varit för min sociala situation, så hade jag kanske varit kvar i klubben.

Ni har inlett övertygande och leder serien efter tre omgångar. Är du förvånad?

– Att det skulle börja så här bra hade man knappt vågat drömma om. Vi spelar med ett stort självförtroende. Vi har en bra mix av ungt och gammalt och det ser onekligen ganska bra ut.

Mjällby har inte börjat lika bra...

– Nä, men det lär lossna förr eller senare. Mjällby har ett bra lag och de kommer garanterat att vara med där uppe. Sören Cratz är rutinerad och jag tror att han har is i magen. Snart är det stolpe in istället för stolpe ut.

Vad ska ni se upp med?

– De har många bra spelare. Marcus Ekenberg är snabb och målfarlig. Sedan har de ett gäng duktiga huvudspelare som Andreas Svensson, Simon Sjöfors och Marcus Senften. De är väldigt farliga på fasta situationer.

Just de fasta situationerna hade ni en del problem med mot IFK Hässleholm i måndags.

– Det stämmer, så det känns lite oroligt på den punkten.

– Men jag tror att vi ska kunna klara ut det.

Du har börjat serien som högerback. Är det den position du trivs bäst i?

– Helst av allt spelar jag på mittfältet. Men nu är det som det är. Det är bara att acceptera och göra sitt bästa. Så länge Torbjörn Nilsson spelar som han gjort hittills lär han få stanna kvar i backlinjen.

I derbyt mot IFK Hässleholm var han en av planens bästa spelare och under stora delar av matchen stoppade han ensam alla anfallsförsök från vänsterkanten.

– Jag är nöjd hittills. Hela laget har spelat bra och vi har bra flyt. Det är bara att hoppas att det håller i sig.

Vinner ni mot Mjällby?

– Förhoppningsvis kan vi knipa en trepoängare, men tar vi en poäng så ska vi vara nöjda. Mjällby är seriefavorit och de får gälla som favorit i den här matchen också...

FaktaTorbjörn Nilsson

Ålder:27 år.

Längd:1.78 meter.

Vikt:74 kilo.

Klubbar:Horna Fure IF, Åhus HBK, Kristianstads FF, Mjällby AIF, Kristianstads FF.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.