Annons

Rallytävling ställs in

Sport • Publicerad 24 mars 2001

RALLY

Kung Bores senaste och högst oväntade intåg har ställt till problem för rallyarrangörerna i Skåne. Premiären i Eslöv i söndags kunde precis genomföras och på måndagen vräkte snön ner över sydskåne. Allra mest snö föll i trakterna kring Trelleborg och på Österlen, exakt där det skulle köras rally de närmaste veckorna.

Annons

Konsekvensen kunde bara bli en när det gällde Trelleborgs MK:s Vikingadansen, första grustävlingen i RS-DM, som skulle körts idag – inställd.

På specialsträckorna kring Trelleborg ligger snön fortfarande decimeterdjup och med de kalla nätterna som varit sen i måndags, har inte mycket lyckats smälta bort. De knappt åttio anmälda fick igår beskedet som de befarat, tävlingen får ställas in.

Nästa helg är det dags för första deltävlingen i Sydsvenska Mästerskapet och Rally-DM när Tomelilla MK och Simrishamns MK samarrangerar ”Österlenmixen”.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons