Annons

Rapinoe: "Det känns fruktansvärt"

För två år sedan var Megan Rapinoe spelaren på allas läppar när USA tog VM-guld i Frankrike.
I OS i Japan har 36-åringen varit en skugga av den som en gång var världens bästa.
Fotboll • Publicerad 2 augusti 2021
Megan Rapinoes USA förlorade mot Kanada i OS-semifinalen.
Megan Rapinoes USA förlorade mot Kanada i OS-semifinalen.Foto: Fernando Vergara/AP/TT

Vid VM i Frankrike 2019 var Megan Rapinoe turneringens starkast lysande stjärna när USA tog guld. Efter finalen i Lyon, då hon några dagar före sin 34-årsdag gjorde ett av målen i 2–0-segern mot Nederländerna, studsade Rapinoe runt av glädje och blev utnämnd till turneringens bästa spelare.

Två år senare är både hennes och USA:s fotbollsverklighet annorlunda.

Annons

Rapinoe, fortfarande med sitt karaktäristiska lila hår, har mest använts som avbytare under OS-turneringen i Japan och förblivit mållös i samtliga fem matchframträdanden hittills. Däremot gjorde anfallaren det avgörande straffläggningsmålet mot Nederländerna i fredags.

Blickar mot medalj

Efter semifinalförlusten (0–1) mot Kanada i Kashima under måndagen var hon förkrossad. Men 36-åringen blickade också fram emot torsdagens bronsmatch på samma arena där Australien då väntar.

– Vi vill aldrig förlora mot Kanada. Jag tror att jag aldrig har förlorat mot Kanada. Det finns fortfarande mycket att tävla om. Det är det jag har sagt till tjejerna. Det kommer inte att vara valören vi vill ha men det är fortfarande en medalj på spel. Det suger, säger hon enligt NBC Connecticut.

Saknar amerikansk glädje

Det amerikanska damlandslaget i fotboll hade inför matchen inte förlorat mot Kanada på 20 år, enligt tv-kanalen.

Rapinoe medger att stämningen i laget inte är lika god som den var för några år sedan, till exempel den där VM-finalkvällen i Lyon i juli för två år sedan.

– Jag tycker att det känns lite som att vi inte har haft vår glädje.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons