Real Madrid övertygade i El Clásico

Real Madrid vann prestigemötet El Clásico mot Barcelona hemma med 2–1. En seger som kan visa sig bli otroligt viktig i kampen om ligatiteln.
Fotboll • Publicerad 10 april 2021
Karim Benzema och Lucas Vázquez efter 1–0-målet.
Karim Benzema och Lucas Vázquez efter 1–0-målet.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Hemmalaget Real Madrid tog en tung seger i toppstriden i La Liga – och det var på ett övertygande sätt i hällregnet i den spanska huvudstaden.

Framför allt var det i omställningsspelet som man sårade gästande Barcelona gång på gång. Som i den 13:e minuten när Federico Valverde drev upp bollen, passade vidare till Lucas Vázquez på språng, som i sin tur spelade in bollen till Karim Benzema som klackade in 1–0 från nära håll.

En kvart senare utökade den tyske stjärnan Toni Kroos till 2–0 på frispark som touchade två Barça-spelare på vägen in i nätet.

Real Madrid spelade snabbt och kontrollerat och under pausvilan hade nog Barcelona ett och annat att fundera över i omklädningsrummet. Gästerna kom också ut i den andra halvleken med mer att säga till om.

Ut på planen kom också Antoine Griezmann, full med energi, och var inblandad i reduceringen i den 60:e minuten. Fransmannen släppte ett inlägg som till slut kom fram till Oscar Mingueza. Backen fick till en allt annat än ren träff – men mål blev det och plötsligt kändes matchen betydligt mer öppen.

Men Real Madrid höll undan till 2–1 – trots en ribbträff av Barcelonas Ilaix Moriba i slutsekunderna – och knep otroligt viktiga poäng i den tajta tabelltoppen.

Laget toppar nu tabellen på 66 poäng, lika många som Atlético Madrid som har en match mindre spelad än toppkonkurrenterna och möter Betis under söndagen. Barcelona är trea på 65 poäng.