Ren lekstuga när VMA vann

Vilken uppvisning! Och vilken härlig femetta! VMA vann inte över Oskarshamns AIK. De lattjade med dem. I 90 minuter.
Sport • Publicerad 19 maj 2008
VMA har nu sex raka segrar i division III.
VMA har nu sex raka segrar i division III.Foto: 

- Vinner man med 5-1 så kan man ju inte vara annat än nöjd, log Fredrik Johansson efter utskåpningen på Ädlavallen i Villands Vånga.

VMA-tränaren dunkade sina grabbar i ryggen och öste beröm över deras spel och kämpatakter.

Och det med all rätt. För VMA spelade inte bara sin sjätte (!) raka match utan poängförlust.

Den här gången spelade de också som seriesegr . . . serieledare.

Kassaskåpssäkert försvarsspel, kvickt och fyndigt anfallsspel.

Hemmalaget låg faktiskt närmare halvdussinet fullt än gästerna ytterligare en reducering, bland annat hade David Winnberg ett klockrent volleyskott i stolpen och en busfräck lobb precis över ribban.

-Grabbarna kan sträcka på sig. Första halvtimmen var ju helt enkelt briljant med fina kombinationer och vackra mål, påpekade Fredrik Johansson. Vackra mål, ja.

Det formligen drällde det av.

Christian Anderssons 3-0 var en riktig pärla, David Winnbergs 5-0-mål en raritet.

Men priset tog ändå Andreas Grahms 2-0.

Så här gick det till:

"Andy" Grahm sög till sig en boll ungefär vid straffpunkten. Väggade med Christian Andersson, fick tillbaka bollen perfekt i steget och vinklade elegant in den bakom Daniel Thelaus i Oskarshamnsmålet. Ett underbart mål, och framför allt: ett mål man sällan ser på den här nivån. Andreas Grahm, bekväm med bollen och utrustad med målsinne, tilldelades välförtjänt priset som bästa hemmaspelare.

Grahm låg bakom tre av de fem målen, gjorde själv 1-0 och 2-0 på fyra blixtrande minuter (11:e resp 15:e) och låg dessutom bakom David Winnbergs 5-0-mål.

- En härlig striker, "Andy"! Skönt att ha honom tillbaka i slag igen efter skadan, noterade Fredrik Johansson belåtet.

Men - hela VMA är i ruskigt slag.

Och det kan behövas, för på lördag väntar Saxemara borta, i en tidig seriefinal.

Då får VMA klara sig utan duktige mittfältsliberon Berat Gjyrevci, som drog på sig en dum, nej, idiotisk utvisning, tio minuter in på andra halvlek.

-Det var dumt och onödigt, helt klart. Men jag tänker inte skälla på honom för det. Det är sånt som händer i stridens hetta, avslutade Fredrik Johansson.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.