Annons

Rent medaljregn över Oscar i USM

n FRIIDROTT Tre starter. Tre medaljer – två guld och ett brons. Ungdoms-SM i friidrott i Lerum blev en hejdundrande succé för 16-årige Oskar Nilsson, Åhus Friidrottsklubb. – Det är det största jag varit med om, säger Oskar.
Sport • Publicerad 14 augusti 2001
SM-kung. Åhustalangen Oskar Nilsson tog tre medaljer på tre starter på ungdoms-SM i helgen. I bakgrunden är lillasyster Hanna med bästisen Lisa imponerade av Oskars medaljer. Bild:
SM-kung. Åhustalangen Oskar Nilsson tog tre medaljer på tre starter på ungdoms-SM i helgen. I bakgrunden är lillasyster Hanna med bästisen Lisa imponerade av Oskars medaljer. Bild:Foto: 

Ifjol knep han ett silver på 1500 meter hinder – utan att ha hoppat över ett enda hinder innan loppet. Inte ens tränat på distansen. Snacka om att vara utrustad med talang! Silvret ifjol blev till ett glimrande guld i år. Kanske inte så konstigt – Oskar hade ju tränat innan tävlingen… – Jag visste att jag hade bra chans, jag låg etta på årsbästalistan innan loppet och 1500 meter hinder var den distansen där jag trodde på störst möjligheter, säger Oskar. Oskar noterade tiden 4.32 och kapade därmed sitt personliga rekord med fem (!) sekunder. Fem sekunder blev också segermarginalen till tvåan i loppet, Johan Arnqvist. nBerätta om loppet, Oskar!? – Jag och Johan Arnqvist ryckte i ett ganska tidigt skede av loppet. Jag lät Johan dra och låg bara bakom i draget. Med ett varv kvar ryckte jag ifrån Johan och han orkade inte hänga på. Det blev en ganska enkel seger till slut, säger Oskar som om det vore den enklaste saken i världen. – Tiden kunde iochför sig blivit bättre men i mästerskap är ju placeringen viktigare än tiden. Taskig tid när man slår personligt rekord med fem sekunder – då är man inte nöjd över det lilla… Guldet på 1500 hinder sprang Oskar hem på lördagen. Innan det hade han redan sprungit hem guldet på 3000 meter slätt. – Där blev det lite jämnare. Jag låg två-trea i klungan under loppet, 600 kvar ryckte jag och Jens Lindgren ifrån klungan. 200 kvar sprang Jens förbi mig men jag hängde på i ryggen och med 100 meter sprang jag om Jens och lyckades vinna med någon sekund, berättar Oskar. Oskar sprang 3000 meter i fredags, 1500 meter hinder i lördags och försök på 800 meter. Oskar avslutade sen succéhelgen med att springa hem en bronspeng i söndagens final på 800 meter. nTre starter gav två guld och ett brons. Hade du kunnat drömma om det? – Det vet jag inte riktigt men det känns bra nu i alla fall, säger Oskar. För Oskars del väntar nu en flytt upp till Stockholm för att utvecklas ytterligare. – Jag har kommit in på friidrottsgymnasiet i Stockholm och kommer att flytta upp på fredag. Det ska verkligen bli kul, säger Oskar. nNu är USM avslutat, har du några stora mål som väntar i höst? – USM var ett stort mål den här säsongen men skol-SM i höst är också en stor tävling som jag prioriterar högt. Nu tänker jag ladda om batterierna till det, säger han. n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons