Richard Lundberg åkte hem DM

Sport • Publicerad 20 november 2001

KONSTÅKNING. Två dagar från morgon till sena kväll med konståkning har det varit i helgen i Osby ishall. Osby Konståkningsklubb stod nämligen för arrangemanget av A-DM i inte mindre än sju klasser. Från de yngsta Miniorer till senioråkarna. Sammanlagt 63 åkare. Från hela Skåne men också Blekinge och södra Halland vilka tillhör Skånedistriktet i denna sport.

Nu blev det som allt en klassvinst för OKK. Det var duktige flitiga tävlingsåkaren Richard Lundberg som tog hem yngsta pojkklassen. Där nu hela sju åkare fanns på ”startlinjen”. Han var ganska överlägsen och samtliga domare hade honom som klar vinnare. Men i lite äldre pojkklassen fanns endast en åkare med.

Annars var det nog i juniorklassen OKK hoppats på en titel. Men där var det i kortprogrammet Johanna Bergström missade möjligheten. Där slutade hon sexa för att sedan vinna den fria åkningen. Som till slut innebar andraplatsen.

Men lite oeniga var domarna där en höll OKK:s Michaela Ljungdahl som etta men där kortprogrammets sjundeplats inte var tillräckligt. Nu blev det sammanlagt fjärdeplatsen för Michaela. Och något liknande var det för Petra Lindhe, numera Höör, som endast var tia på kortprogrammet men trea i friåkningen. Som innebar femteplatsen som facit för Petra. Richard Jönsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.