Annons

Ridsportsförbundet halverar sin höjning

RIDSPORT GÖTEBORG. Ridsportförbundet lyssnade på protesterna. Planerna på att chockhöja medlemsavgiften skrinläggs. Nu föreslås ”bara” en kraftig höjning – från 22 kronor till 75 kronor året fördelat över två år.
Sport • Publicerad 15 mars 2001

De ursprungliga planerna handlade om en höjning från 22 kronor till 150 kronor.

Reaktionen bland medlemmarna blev våldsam. Det är tveksamt om den höjningen skulle accepterats vid årsmötet på Strömsholm den 12 maj.

Annons

Onsdagens styrelsebeslut om att stanna vid 75 kronor, 28 kronors höjning 2002 och ytterligare 25 kronor 2003, räcker inte för att klara av det åtgärdsprogram styrelsen vill lägga fram. Den satsningen förutsätter en höjning till 150 kronor, enligt ledningen.

”Men styrelsen har tagit intryck av den omfattande debatten i förbundets klubbar och distrikt. Vi har gjort avvägningen mellan det nödvändiga och det möjliga, 75 kronor är en möjlig nivå att fatta beslut om vid den här stämman”, skriver förbundets avgående ordförande Gunnar Hofring i ett pressmeddelande.

Uttrycket ”omfattande debatt” är en försiktig beskrivning på den ilska som vällde fram ur medlemsleden.

Ridsportförbundet, som inte ändrat sin avgift sedan man bildades 1993, har haft svåra ekonomiska problem. Förra året slutade med en förlust på 4,8 miljoner kronor, men i år blir det 0,6 miljoner kronor plus, efter bland annat en personalminskning.

Enligt Hofring är dock situationen fortfarande så dyster att förbundet går med två miljoner kronors förlust per år i framtiden om inte medlemsavgiften höjs.

Hofring lämnar sin ordförandepost vid mötet. Vem som föreslås efterträda honom är ännu inte klart.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons