RIK vann seriefinalen

Sport • Publicerad 8 november 2001

HANDBOLL

Göteborgsrivalen Sävehof kunde inte heller göra någonting åt Redbergslid, handbollens mästarlag som håller en klass för sig även i höst.

Redbergslid vann elitseriederbyt med 23–20 (9–7).

Scandinavium var på onsdagen skådeplats för ett göteborgskt dubbelmöte i elitserien.

Toppnumret var förstås toppmötet mellan serieettan Redbergslid och serietvåan Sävehof.

Före mötet skiljde två poäng mellan lagen. Efter matchen var gapet fyra poäng.

Martin Boquist hade en stor kväll inför drygt 5000 på läktarna och svarade för åtta mål. Jonas Larholm i Sävehof var värre med sina nia, men med större bredd och namn som bröderna Mikael och Anders och Martin Frändesjö blev Redbergslid för tungt för Sävehof att välta.

IFK Ystad tog sig förbi Sävehof och är tre poäng efter Redbergslid efter 21–18 över gästande Guif. Stian Tönnesen gjorde sex mål för hemmalaget, som ledde med en boll i halvtid.

H43 såg ut att gå segrande ur det svängiga Lundaderbyt mot Lugi. H43, nia och närmast under strecket för spel i fortsättningsserien, vände med fyra raka mål till 17–14 och ledde med 22–20 när fem minuter var kvar.

Men femman Lugi vände och tog till slut den väntade segern. Det blev 24–22 efter inspirerat spel av Dalibor Doder och 19-årige reservmålvakten Oscar Jensen, som fick hoppa in och svarade för flera kvalificerade räddningar.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.