Ringberg har utvecklats i Norge

FOTBOLL För fotbollsspelaren Markus Ringberg leker livet. Han har gjort succé som fotbollsproffs i norska Fredriksstad. Han njuter av den svenska sommaren i idylliska Hällevik. Och i oktober får den lyckliga tillvaron ytterligare en dimension – då blir han nämligen pappa för första gången.
Sport • Publicerad 23 juli 2002

För drygt ett halvår sedan var det annorlunda. Markus Ringberg och hans förra klubb Mjällby kunde inte komma överens om nytt kontrakt.

Markus behövde en ny klubb, och det var ont om tid. Ringberg fick hjälp av sin agent som hittade Fredriksstad i norska division II. Det blev en snabb uppgörelse och omgående flytt till Norge.

– Jag ångrar mig absolut inte. Både jag och Elin trivs fantastiskt bra, säger Markus Ringberg som för närvarande är hemma på semester. Han laddar upp inför höstsäsongen hos svärföräldrarna i Hällevik. En anledning till trivseln i Norge kan vara att det har gått bra för Marcus, riktigt bra. Halvvägs in i serien är Fredriksstad klar serieledare och Markus Ringberg gör det han är värvad för att göra – mål.

Hittills har det blivit 21 mål på 15 matcher.

– Jag spelar renodlad forward, och det har gått riktigt bra. Jag är som bäst innanför straffområdet, men har ju vissa brister i snabbheten i spelet ute på plan, säger Markus Ringberg.

Att han är omgiven av bra spelare i ett bra lag är inte hela sanningen bakom målorgien. Ringberg har blivit bättre.

– Jag har tränat mycket mer, och hårdare. Det har gjort att jag lagt på mig mer muskler och blivit klart snabbare, säger han.

Proffslivet är något han stortrivs med.

– Det här är något som jag unnar alla som sysslar med en idrott. Att bara kunna koncentrera sig på den, och verkligen ge sig själv chansen. Att dessutom få lyckas i en stad där intresset är så stort som här är förstås något alldeles extra, säger Markus.

Fredriksstad är en av de mest anrika klubbarna i Norge. Efter några år i skymundan är man nu på väg uppåt i seriesystemet och suget är stort i stan. Markus Ringberg har gjort succé, och är bättre än någonsin.

Av Joachim Stenbäcken 044-18 55 00
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.