Annons

Risken stor att Pernilla Wiberg avstår VM

Sport • Publicerad 11 januari 2001

ALPINT. Om Pernilla Wiberg inte hittar sin gamla form snart så avstår hon från VM.

–Jag åker inte till VM för att komma på en hedrande tionde plats, det är inte min stil, säger hon.

Annons

Om knappt tre veckor startar VM i St Anton i Österrike. Pernilla Wiberg, som den här säsongen enbart kör fartgrenarna super-G och störtlopp, tänker inte åka dit om hon inte känner att hon har chans till medalj.

–Jag har aldrig ställt upp i ett mästerskap om jag inte känt att jag haft chans till medalj. Så har jag tagit nio medaljer också, säger hon till TT i telefon från Haus im Ennstal i Österrike.

Där ska hon ge sig själv en näst sista chans att visa resultat. Sista chansen är tävlingarna i Cortina d´Ampezzo i Italien nästa helg. TT Pernilla Wiberg, som opererades i knät för ett år sedan, har haft en lång väg tillbaka. Även under hösten har knät krånglat och hon tvingades till lång vila.

–Jag fick ingen bra uppladdning så realistiskt sett är det lite för sent att komma igång nu med tanke på VM.

Enligt Göteborgs-Posten skulle Pernilla Wiberg lägga av i vår om inte formen infann sig innan säsongens slut. Därmed skulle hon inte vänta in OS i Salt Lake City nästa år.

–Men så har jag aldrig sagt. Håller inte knät, så kan jag inte fortsätta. Men annars så siktar jag vidare på OS. Till OS har jag ju tid att komma i form. Hon gjorde comeback i super-G i Val d´Isère i december och misslyckades.

Hon prövade dubbelstörtloppet i St Moritz före jul och blev utklassad.

Formen blev inte bättre av en förkylning under jul och nyår.

I det första träningsåket i störtlopp på onsdagen hade Pernilla Wiberg 32:a tid, 3,5 sekunder efter schweiziskan Corinne Rey Bellet som var snabbast.

–Det var helt okej, ett lugnt genomåk och tiden ska man inte hänga upp sig på. Det var ganska löst i backen för det har kommit mycket snö de senaste dagarna, säger hon.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons