Annons

Robin Olsen klar för Aston Villa

Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen får spela i Premier League i vår. Han är klar för Aston Villa, på en lånekontrakt säsongen ut.
"Det var ett lätt beslut", säger han till fotbollsklubbens webbplats.
Fotboll • Publicerad 18 januari 2022
Robin Olsen. Arkivbild.
Robin Olsen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

32-åringen tillhör italienska Roma, men där har han inte spelat sedan 2018. I stället har Olsen lånats ut. Aston Villa blir hans fjärde klubb som utlånad från Roma, efter Cagliari, Everton och senast Championshipklubben Sheffield United, där det bara blev en halv säsong.

"Det var ett lätt beslut. När jag hörde från min agent första gången bestämde jag mig för att göra allt jag kunde för att byta klubb och skriva på för Villa", säger Olsen.

Annons

Emi Martínez är förstemålvakt i Aston Villa.

"Han är en väldigt bra målvakt och att få arbeta med honom kommer att göra mig bättre. Nivån på träningarna kommer att vara höga. Förhoppningsvis kan vi pusha varandra att bli bättre", säger Olsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons