Annons

Rökes nyförvärv imponerade

Sport • Publicerad 29 september 2003

Röke IBK bjöd på stor uppvisning i premiären – och nyförvärven från Olofström Johan Ågren och Patrik Arnström visade upp sig direkt inför den nya hemmapubliken.

– Hur många mål jag kommer att göra? – tja det vet jag inte, nog ska jag kunna nypa in några stycken, säger tremålsskytten Patrik Arnström med ett brett leende.

Annons

Röke IBK:s unga lag utklassade Engelholm IBC i premiären. Det var många som var bra – kanske allra nyttigast – två veteraner. Osbyfödde Patrik Arnström och Kristianstadsgrabben Johan Ågren, nya från Olofström, bidrog i högsta grad till storsegern. Arnström visade med sina tre mål att han kommer att bli svårstoppad framför mål i vinter. Johan Ågren var stabil på sin backplats och bidrog starkt till anfallsspelet.

– Johans rutin kan bli guld värd i det här laget och givetvis är det viktigt att ha en så bra målskytt som Patrik Arnström i laget, säger Rökes tränare Kent Johannesson.

Engelholm nafsade på en elitserieplats ifjol – i år har man tappat en del vassa namn. Mot Röke IBK hängde man med i två perioder.

– Dittills hade de fått matchen lite som de ville. Vi var nervösa långa stunder och det var för tillknäppt, säger Kent Johannesson.

Nog kändes ändå Röke som det bättre laget – och i tredje perioden lossnade allt. Då bjöds publiken (289 personer) i knökfulla Tyrs Hov på stort propagandaspel. Röke visade upp det ena läckra anfallet efter det andra. På två och en halv minut gick man från 3–3, till 6–3.

Röke IBK:s målsättning är att spela i division I även nästa säsong – fortsätter man i den här stilen kan det kanske bli betydligt bättre än så.

– Vi visar att vi är starka, men det är för tidigt att säga hur långt det räcker efter en match, säger Patrik Arnström.

Jens Brogren

Röke IBK–Engelholm IBC 8–3 (2–2, 1–1, 5–0)

Mål Röke:Patrik Arnström 3, Henrik Brendheden, Martin Hansson, Johan Ågren, Erik Åström, Kristian Torstensson.

INNEBANDY KRISTIANSTAD
INNEBANDY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons