Roligare är så här blir det inte, Fanny

I de två första matcherna kunde hon bara skjuta straffar. I den tredje matchen var armskadan läkt. Då sköt Fanny Lagerström Team Eslöv till andra raka SM-guldet i handboll.
Sport • Publicerad 2 maj 2003
Team Eslöv tog sitt andra raka SM-guld genom seger mot Skuru IK med 32–25 och hela finalserien med 3–0. BILD: PRESSENS BILD
Team Eslöv tog sitt andra raka SM-guld genom seger mot Skuru IK med 32–25 och hela finalserien med 3–0. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Sveriges nya damstjärna gjorde tio mål i den tredje SM-finalen borta mot Skuru IK. Skånelaget vann med 32–25 (13–10) och finalserien med 3–0. För Fanny Lagerström, 19, var det första guldet. Men sannolikt inte det sista. –Det känns helt underbart, sade hon medan glädjetårarna strömmade nerför kinderna. Fanny Lagerström kom som nyförvärv från Linköpingslaget RP inför säsongen. Tränaren Ola Månsson hade bra koll på den 184 cm långa högerskytten, men hon har inte motsvarat förväntningarna... –Nej, det har hon inte. Fanny har tiodubblat alla förväntningar vid hade på henne, sade Månsson med guldhatt på huvudet och den svettiga svarta t-shirten indränkt i champagne. –Fanny kan bli hur bra som helst, men ge henne tid. Men efter tio mål i den tredje SM-finalen är det svårt. Fanny är stor och stark och är även bra defensivt. Hon har ett härligt spelsinne och äger en ”lång” högerarm. I kvalet till ungdoms-VM i Polen för en dryg vecka sedan gjorde Fanny 32 av Sveriges 88 mål. Det var också där som den högra armen blev inflammerad och som stoppade henne i den första SM-finalen. I den andra var hon tillbaka, då blev det sex straffmål och ett spelmål. Och i den sista satte Fanny fyra straffar och sköt sex spelmål. –Det var skönt att få spela ut hela sitt register i dag. Hur ska ni fira SM-guldet? –Det blir tåg hem till Eslöv och sedan blir det väl någon slags segerfest på Stenssons pub. Det är enda stället som är öppet, sade Fanny Lagerström. Stig Lindmark

HANDBOLL STOCKHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.