Annons

Ronaldo är på väg tillbaka

Sport • Publicerad 9 mars 2001

FOTBOLL. Brasilien och Inters storstjärna Ronaldo har fått grönt ljus för en comeback.

Senast Ronaldo sågs på en fotbollsplan var 12 april i fjol då han i en comebackmatch mot Lazio, efter en tidigare operation, fick lämna planen redan efter sex minuter med förstörda ledband i knät.

Annons

Men nu är det snart dags att återvända konstaterade hans franske läkare, Gerard Saillant, efter noggranna undersökningar i Paris.

–Nu ska jag först genomgå specialträning under en månad för att återvinna min snabbhet, säger Ronaldo som inte utesluter medverkan i landslaget i Copa America-turneringen 11-29 juli.

–Men då måste jag först hunnit spelat med Inter, menar 24-åringen.TT nDOPNING. Finska skidförbundets ledning sparkade på torsdagen längdåkningens grenchef Antti Leppävuori, chefstränaren Kari-Pekka Kyrö och damtränaren Jarmo Riski. De senaste veckorna har de tre ledarna varit permitterade. Alla tre tjänsterna ledigförklaras.

Damernas tränare Jarmo Riski sade på onsdagen i ett pressmeddelande att han inte kände till hur utbredd användningen av dopning var. Trots det fick han sparken.

–Riski visste vad som var på gång. Det är en tillräcklig motivering, sade skidförbundets ordförande Paavo M. Petäjä. TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons