Annons

Roy Dahlqvist jagar NM-titeln

GOKART Ifjol påkörd och tvungen att bryta redan i den första kurvan. I år ska Roy Dahlqvist ta revansch i NM. – Jag kör för att vinna, säger Roy.
Sport • Publicerad 11 augusti 2001

Det är sista säsongen i Formel Yamaha-klassen. Efter sex år känner Roy sig redo att gå vidare.

– Min målsättning är att köra 125 växlat ICC nästa säsong. Det är division I inom gokart, säger Roy.

Annons

– Det kostar betydligt mer pengar, så det är väl bara det som kan sätta stopp för mina planer. Men hur det än blir så har jag kört färdigt i ”Yama”...

Ett NM-guld skulle givetvis vara bra att ha med sig i bagaget när man ska ut och jaga sponsorer. Så Roy lär inte lägga några fingrar emellan i helgen. Att NM avgörs på en av Roys favoritbanor – den i Klippan – försämrar inte direkt förutsättningarna.

– Jag brukar trivas bra i Klippan, men det är så mycket som spelar in. Man såg vad som hände ifjol i Danmark, säger Roy.

– Då stod jag i pole position, men kom ändå inte längre än till den första kurvan...

nVilka blir dina värsta konkurrenter om segern?

– Marie Claesson och Johan Pettersson, som också ligger i toppen av sydsvenska mästerskapen. Sen finns det ytterligare några bra svenskar. Av de andra nordiska länderna är det framför allt finländarna som jag får se upp med, säger Roy, som menar att de andra nordiska länderna är favoriserade i NM.

– Vi tävlar inte på lika villkor. I Sverige måste alla köra med ett likadant chassi, men det är inget krav i de andra länderna...

nFår ni inte byta chassi i NM heller?

– Nej. Det innebär att vi inte har samma inställningsmöjligheter som de andra. Det finns betydligt bättre chassi än det vi kör med. Roy har en bra säsong bakom sig. Han leder sydsvenska mästerskapen när fyra deltävlingar återstår.

Målet är att försvara segern från ifjol.

Annons

– Det är väl det stora målet jag har kvar efter NM. Det och Göteborg Grand Prix, en mycket stor internationell tävling, som jag vann -99, säger Roy.

Men först ska han bli nordisk mästare.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons