Royne Zetterman räddade silver till Sverige i Superligan

Svenska hopplaget fick äntligen till det när Superligan avgjordes i engelska Hickstead i går. Efter femte plats som bäst tidigare i år blev det en andraplats för de svenska ryttarna.
Sport • Publicerad 26 juli 2008

Sverige var bara ett nedslag från delad seger med Tyskland och två nedslag från att stå ensamma högst upp på prispallen.

- En trevlig present att skicka med OS-laget till Hongkong, sade Ann-Catrin Carlsson som var tillförordnad chef i förbundskapten Maria Gretzers frånvaro.

Gretzer är upptagen med just OS-uppladdningen.

När andra omgången började ledde Storbritannien och Sverige var delad tvåa med Tyskland. Royne Zetterman med Isaac red sist för Sverige och hans resultat kunde betyda såväl andra, tredje som sjätteplats för det svenska laget. Hans ritt var felfri.

Storbritanniens Michael Whitaker rev däremot ett hinder och laget tappade ledningen.

OS-klara Lotta Schultz var mycket nöjd med dagen.

- En fantastisk OS-uppladdning, och Calibra är på väg in i kanonform, det känner jag, sade hon.

Direkt efter prisutdelningen packade Schultz transporten för att gå i OS-karantän med Calibra II i Holland på lördagen.

- De fel vi hade (4+8) var helt och hållet ryttarmissar, tur i oturen att de hände här, för nu gör jag inte om dem i Hongkong, fortsatte hon.

Helena Lundbäck red inte OS-hästen Erbblume, som är på väg till karantänen, utan Madick och fick 0+8. Zetterman, som valt att inte rida OS, red 8+0 och fjärderyttaren Erika Lickhammer, rider inte heller OS, med Magic Dream hade 16+8. Sverige är fortfarande kvar på den sista åttondeplatsen efter sex Superliga-tävlingar men närmade sig Irland på sjundeplatsen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.