Annons

så här är läget hos "våra" golfklubbar

Sport • Publicerad 26 mars 2001

Araslövs GK

Antal hål: 18.

Annons

Medlemmar: 900.

Ordförande: Christer Andersson.

Kommentar: Våren dröjer men Araslövs GK mellan Vinnö och Färlöv håller öppet som vanligt. Klubben hade i lördags ett hundratal golfare som gick runt. Under högsäsongen brukar siffran var dubbelt så stor. I lördags öppnades både shopen och sommargreenerna.

Kristianstads GK

Antal hål: 27.

Medlemmar: 1750.

Ordförande: Bengt Palmlund

Kommentar: Medlemmarna håller bland annat igång med gangstergolf under vinter. I helgen som kommer går man tillbaka till sommargreenerna och då börjar säsongen på allvar. Kommunens mest framgångsrika klubb förbereder sig som bäst inför den stora utbyggnaden med nio nya hål. Invigningen är planerad till 2004.

Östra Göinge Nya GK

Antal hål: 18.

Annons

Medlemmar: 550,

Ordförande: Karl Axel Hill.

Kommentar: Om vädret tillåter öpnnar Östra Göinge sina sommargreener den kommande helgen. Klubbens vintergolfare håller igång även under lågsäsongen och i lördags var ett 40-tal spelare på plats. Inför årets säsong har klubben förändrat sin organisation. Servicen ska bli ännu bättre och öppettiderna i receptionen har utökats.

Nosaby GK

Antal hål: 9.

Medlemmar: 900.

Ordförande: Ronnie Åbrandt.

Kommentar: I Nosaby spelar man på vintergreener. Banan är fri från snö och på korthålsbanan är sommargreenerna öppna. Inför årets säsong har klubben byggt om flera tee. Nybörjarkurserna och juniorverksamheten är i full gång och i mitten av april inleds knatteverksamheten.

Skepparslövs GK

Antal hål: 18.

Annons

Medlemmar: 1300.

Ordförande: Göran B:son Asklöf.

Kommentar: Hela anläggningen öppnas för säsongen den kommande helgen. Greenerna kommer att öppna så snart vädret gör det möjligt. Den 24 maj kommer klubben att inviga det nya hål 9. Hålet har byggts om så att banan knyts samman på ett bättre sätt. Dessutom har klubben förbättrat möjligheterna för träning.

Degeberga-Widtsköfle GK

Antal hål: 18.

Medlemmar: 850 aktiva.

Ordförande: Yngve Biel.

Kommentar: Klubben hade planerat att öppna greenerna i helgen, men det satte snön och nattfrosten stopp för. Inför säsongen har bansträckningen förändrats. Hälften av hålen har gjorts om och nu tror klubben att avslutningen på banan inte längre ska kännas så maffig som den gjort förut.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons