Annons

Salo klar för VM

ISHOCKEY STOCKHOLM. Sent på söndagskvällen gav Tommy Salo Tre Kronors general manager Anders Hedberg beskedet han och alla hockeysupportrar ville höra. Det blir VM-spel. Efter måndagens träning fick fem spelare – däribland målvakten Stefan Liv – beskedet de velat slippa höra. VM är över – innan det ens hunnit börja.
Sport • Publicerad 24 april 2001

När Anders Hedberg gjorde sin Nordamerika-tripp för att kolla in svenska NHL-stjärnor satte han sig aldrig på planet till Edmonton, Kanada.

Det behövdes liksom inte.

Annons

–Låt säga så här, vi vet Tommy Salos kvalitéer som målvakt, säger Anders Hedberg.

När sedan Edmonton åkte ut mot Dallas i 2–4 matcher och Hedberg ringde Salo – då kom också beskedet utan tvekan.

–Jag reser hem på söndagskvällen. Tommy tackade omedelbart ja. Han är intresserad, frisk och sugen på spel så det var ingen betänketid alls.

Tommy Salo har tidigare sagt att han åker till Tyskland under premissen att han blir förstemålvakt. Vad gäller nu?

–Det är betydligt starkare ord än vad som har sagts. Men det är klart att Tommy inte förväntas sitta längst ut på avbytarbänken med en filt över benen. Underförstått, med Salo i VM kommer han att spela många matcher. Därmed gör Edmonton-målvakten sitt sjätte VM. Hans tidigare meriter är imponerande – precis som årets spel i NHL. 1997 blev han utsedd till bäste målvakt, 98 blev det guld och året därpå brons.

I NHL i år är det svensken som fått de stora rubrikerna i kanadensiska tidningar då han hyllats för sitt spel.

–Det är en mycket bra hockeymålvakt och vi är givetvis nöjda att ha honom med i truppen, men han kommer inte att spela i någon av de två matcherna före VM, säger Anders Hedberg.

Av Tobias Österberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons