Annons

Sämst i år för Bengtsson i lag-EM

Stavhopparen Angelica Bengtsson gjorde säsongens sämsta tävling i lag-EM i Rumänien och stannade på 4,45. Och längdhopparen Thobias Montler, även han OS-klar, lyckades inte nå åtta meter den här gången heller.
Sverige ligger på sjunde plats halvvägs in i tävlingen.
Friidrott • Publicerad 19 juni 2021
Angelica Bengtsson. Arkivbild.
Angelica Bengtsson. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Sverige åkte ur högstadivisionen i lag-EM 2019 och tävlar i andradivisionen i Cluj i Rumänien. Då flera av de bästa svenska friidrottarna avstår från lag-EM i år, på grund av oro för coronavisruset, är det inte sannolikt att Sverige går upp i högstadivisionen igen.

De enda av de OS-klara friidrottarna som åkt med till Cluj i Rumänien är Angelica Bengtsson och Thobias Montler, som båda tävlade på lördagen.

Annons

Bengtsson fick det inte att stämma. Stavhopparen gjorde sin sämsta tävling för året och stannade på 4,45. Till hennes försvar ska sägas att tävlingsreglerna gjorde att hon inte fick chansen att hoppa färdigt då ingen fick ha fler än fyra rivningar i hela tävlingen.

Bengtsson inledde med en rivning på 4,35 och rev även två gånger på 4,45 innan hon klarade i tredje försöket. Och så rev hon på 4,55 – och var därmed ute ur tävlingen. Hon slutade fyra.

Det gick något bättre för Montler, som jagar säsongens första åttametershopp. Han gjorde flera åttametershopp i Cluj – men med övertramp. Montler stannade på 7,94, som han gjorde i första hoppet, och slutade trea. Det var hans näst bästa resultat den här säsongen efter 7,96 i Sollentuna i söndags.

Det allra bästa svenska resultatet gjorde Linn Söderholm på 3 000 meter där hon kom tvåa på 9.06,04. Det är personligt rekord med tio sekunder på distansen.

Och Moa Hjelmer gick för första gången på åtta år under 53 sekunder på 400 meter. Hon vann B-heatet på 52,94 och slutade trea totalt i loppet.

Diskuskastaren Caisa-Marie Lindfors kom också trea, med ett kast på 55,10.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons