Sandberg inte säker på seger

Vinslövs HK har fem bollar att gå på inför eftermiddagens kvalretur mot HK Eskil. Men VHK:s nyckelspelare Christian Sandberg känner sig ändå inte helt trygg.
Sport • Publicerad 12 april 2014
Christian Sandberg hoppas att Vinslöv ska hålla undan.
Christian Sandberg hoppas att Vinslöv ska hålla undan.Foto: 

– Nej, de spelade lite oroande bra där i andra halvlek. De fick bra tryck på oss när de lät sina mindre spelare få överhand. Vi hade det jobbigt, säger Sandberg.

Vinslöv åkte buss upp till Eskilstuna redan i går eftermiddag och laddar på plats. Någon allsvensk plats kan de inte säkra redan i dag, vid seger väntar fortsatt kval mot Linköping.

Men först måste VHK se till att inte förlora med mer än fem bollar. Mötet hemma i Furutorpshallen slutade som bekant 37–32.

– Det hjälpte oss att vi spelade strukturerat framåt under hela matchen. Det här med att åka upp en dag innan en match är en ny upplevelse för många, man vet inte riktigt hur vi kommer att reagera, säger Sandberg.

Vad blir nyckeln?

– Vi lutar oss mot vårt trygga 3–2–1-försvar.

Sandberg ser gärna att det blir en ny målfest likt den på hemmaplan. Då hade Vinslöv inga problem att producera framåt, medan det den här gången vill till ett rejält tapp för att man ska tappa försprånget.

– Det är ett riktigt ras som måste till om vi ska få stryk med sex bollar. Men jag är övertygad om att vi kommer att göra det bra.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.