Annons

Sara tangerade banrekordet

GOLF LUND. Sara Eklund fick en smakstart av Telia Ladies Finale som avgörs på Lunds Akademiska Golfklubb. Kristianstadsspelaren tangerade banrekordet på 70 slag, två under par, och tog ensam hand om ledningen efter första ronden. Hon leder ett slag före klubbkompisen Mia Löjdahl.
Sport • Publicerad 8 september 2001
Sara Eklund
Sara EklundFoto: 

Bara 42 spelare har rätt att delta i tävlingen, som spelas över 54 hål utan kvalgräns och utgör säsongsfinalen på Telia Tour.

Greenerna på Lunds Akademiska Golfklubb är erkänt svårlästa och bjuder spelarna den ena optiska villan efter den andra. Det var också puttningen som orsakade de flesta tjejer problem under en inledningsrond som spelades i ömsom skönt solsken, ömsom ösregn.

Annons

Den som bäst hittade puttlinjerna var Sara Eklund (bilden), som med fyra birdies och två bogeys (70) tog ledningen med ett slag före klubbkompisen Mia Löjdahl och Hanna Hell från Linköping.

– Jag var hos min tränare David Green och ändrade min putteknik i förra veckan. Det hade jag tydligen nytta av idag, säger Sara till golf.se.

– Jag vill mycket gärna vinna den här tävlingen, årets näst sista för min del. Det är alltid lika kul att vara hemma och spela Telia Tour och en seger i finaltävlingen skulle vara en riktigt fin fjäder i hatten.

Sara Eklund kan räkna med tuff konkurrens under helgens två avslutningsronder. Hela tolv spelare ligger inom tre

slag i toppen, bland dessa ett gäng spelare som i likhet med Sara är europatourspelare till vardags.

Fjärdeplatsen delas av Camilla Bergh, Öijared, Eva-Lotta Strömlid, Katrineholm, och unga Golda Johansson från Falsterbo, bästa amatör i det spetsade startfältet. Dessa tre tjejer gick på par 72.

Den tredje spelaren från Kristianstads Golfklubb Jessica Lindbergh började också godkänt.

Hon ligger sjua efter den första dagens spel. Jessica gcik runt på ett slag över par och är alltså tre slag efter Sara Eklund.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons