unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Säsongen över för Strandberg – KIK tar in forward

Höftskadan vill inte ge med sig för Joakim Strandberg. Säsongen är över för den skadeförföljde målvakten. I stället plockar KIK in Leksandsmålvakten Jonas Arntzen på lån.
Dessutom är Västerviksforwarden Tony Pappila spelklar för KIK till kvällens match mot Vimmerby.
Joakim Strandbergs säsong är över.
Joakim Strandbergs säsong är över.
Foto: Tommy Svensson

De senaste två säsongerna har varit rena rama mardrömmen för Joakim Strandberg. Förra säsongen bröt han ett finger och var borta i ett par månader. Totalt blev det spel i två matcher.

Det har inte blivit så mycket mer spel den här säsongen. I slutet av grundserien åkte Strandberg på en dråplig höftskada på gymmet.

Rehabiliteringen har tagit väldigt lång tid och efter tester står det klart att säsongen är över.

KIK har agerat snabbt i målvaktsfrågan och har lånat in 20-årige norrmannen Jonas Arntzen från Leksand. Artnzen har stått i 16 allsvenska matcher den här säsongen och stod i en SHL-match med Leksand i fjol.

– Han kommer att vara backup till Joel (Gistedt) och Oliver (Tornerefelt) och hjälpa till om det blir skador eller sjukdomar, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson till Bladetsporten.

Jonas Arntzen.
Jonas Arntzen.
Foto: / TT

Mer KIK-nytt: 20-årige forwarden Tony Pappila, som varit utlånad från Västervik till allettan norra-laget Lindlöven, har brutit sitt kontrakt med den allsvenska klubben och skrivit på för KIK.

– Det är en bra skridskoåkare som även har ett bra handledsskott. En ung kille som breddar vår trupp, säger Joakim Johansson.

Papilla, som tränade med KIK på tisdagsmorgonen, är spelklar till kvällens toppmöte med Vimmerby.

I allettan norra (med Lindlöven) blev det sju poäng (4+3) på 15 matcher.

Almtunabacken Erik Flood, som har haft dubbellicens med KIK (spelat fyra matcher), var nära att avsluta säsongen med KIK.

Men så blir det inte.

På onsdagen blev det officiellt att Erik Flood avslutar säsongen i allsvenska Vita Hästen.

Erik Flood.
Erik Flood.
Foto: Bosse Nilsson

Läs mer