Annons

Schumacher världsmästare igen

n MOTOR I en mästerlig uppvisning i Ungerns Grand Prix säkrade Michael Schumacher sin fjärde VM-titel i formel 1. Och med 51 segerlopp är tysken nu lika stor som Alain Prost.
Sport • Publicerad 20 augusti 2001
Världsmästare för fjärde gången. I en mästerlig uppvisning i Ungerns Grand Prix säkrade Michael Schumacher sin fjärde VM-titel i formel 1.Bild:
Världsmästare för fjärde gången. I en mästerlig uppvisning i Ungerns Grand Prix säkrade Michael Schumacher sin fjärde VM-titel i formel 1.Bild:Foto: 

Schumacher tog sitt berömda språng på prispallen, och kunde inte hålla tårarna tillbaka när den tyska nationalsången spelades. Prästen i kyrkan i Maranello ringde i kyrkklockan, och i Schumachers hemstad, tyska Kerpen, dansade man på gatorna efter en makalös uppvisning i Ungerns Grand Prix. Schumacher ledde från start till mål och säkrade VM-segern trots att fyra GP-lopp återstår. Med ett kort undantag, mellan första och andra depåstoppet, var andraplatsen lika säkert Rubens Barrichellos, medan David Coulthard förpassades till tredjeplatsen. –Det finns inte mycket att säga, mer än att Michael har förtjänat titeln, sade Coulthard efteråt. 32-årige Michael Schumacher spränger formel 1-rekord på löpande band. Den fjärde titeln innebär att han är en av endast tre förare i historien som vunnit mer än tre VM-titlar. Juan Manuel Fangio vann fem gånger och Alain Prost fyra gånger. Seger i Ungerns GP var Schumachers 51:a seger, och därmed tangerar han Alain Prosts rekord som segerrikaste föraren genom tiderna. Prost, som slutade efter 1993 och idag är stallchef, säger: –Han förtjänar den här typen av rekord. Jag vet att han är mycket motiverad av rekorden, vilket är förstående. Man kan inte vinna mer än 50 segrar om man inte är bra. Han är för närvarande den bäste, en av de bäste genom tiderna, han förtjänar det här. Schumacher var själv fåordig efter målgången. Efter att han samlat sig sade han dock: –Det är möjligt att slutresultatet är stort, men det finns något som är ännu större. Det är sättet som vi i teamet uppnått det här. Det är ett fantastiskt team som håller ihop i goda och dåliga tider. Speciellt dåliga. –Men det har inte varit särskilt dåliga tider i år. Av årets tretton körda lopp har Schumacher vunnit sju. Framgångarna har också inneburit att Ferrari för elfte gången säkrade segern i konstruktörs-VM. Trots fyra VM-titlar (1994, 1995, 2000 och 2001) och 51 GP-segrar är inte Michael Schumacher mätt på framgång. –Det känns som jag fortfarande är ung, i början av karriären. Jag gillar att köra och idag uppskattar jag också arbetet med ingenjörerna. Jag är mycket motiverad och det är därför jag fortsätter. 32-åringen har också förlängt sitt kontrakt med Ferrari med ytterligare tre år, fram till och med 2004. –Så länge jag är lycklig finns det ingen anledning att ändra något. Och lyckan på tävlingsbanorna går hand i hand med lyckan i det privata livet. Han är gift med Corina, som följde söndagsloppet från depån, och tillsammans har de två barn, dottern Gina-Maria, född 1997, och Mick, född 1999. Familjen bor utanför Geneve och tillbringar minst sex veckor varje vinter i sitt fritidshus i norska Trysil. Den 32-årige tysken erkänner att han fått se de flesta av sina mål och ambitioner bli verklighet. –Jag är mycket lycklig. Såväl familjemässigt som sportsligt har jag uppnått mina drömmar, även om inte allt är perfekt, säger han.n

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons