Annons

Schwarz kan få göra comeback i landslaget

FOTBOLL LIVERPOOL. På tisdagen tas truppen ut till Sveriges två VM-kvalmatcher mot Makedonien och Turkiet. Bland namnen kan finnas – Stefan Schwarz. Han är högaktuell efter att förbundskaptenen Tommy Söderberg sett honom spela i helgen.
Sport • Publicerad 21 augusti 2001

I juni, i samband med matchen mot Slovakien, vandrade den svenske mittfältaren ut från landslaget. Nu kan han vara på väg in igen.

Förbundskaptenen Tommy Söderberg var i helgen över i England på en blixtvisit för att se Stefan Schwarz (bilden) och Sunderlands ligapremiär mot Ipswich (1–0).

Annons

Och han gillade vad han såg.

–Stefan gjorde en väldigt bra match. Han vann åtta av tio kamper på planen, visade bra passningsspel, både när det gällde korta såväl som långa pass. I matchen hade han rollen som en balansspelare och visade hur han läste spelet mycket bra, säger Tommy Söderberg. Stefan spelade hela matchen och träffade Söderberg efteråt.

–Vi pratade allmänt om matchen. Man måste beundra honom. Det är inga lätta skador han har kommit tillbaka ifrån. Det är rent ut sagt otroligt. Hur många skulle ha orkat med något liknande?

Schwarz petades ur landslagstruppen i samband med Sveriges VM-kvalmatch mot Slovakien i somras. En benflisa i knäet fick de båda förbundskaptenerna, Tommy Söderberg/Lars Lagerbäck att ta beslutet.

Det blev operation i knäet och ett beslut att tacka nej till förra veckans förberedande match inför VM-kvalet, träningsmatchen mot Sydafrika i Stockholm. Schwarz har tagit sig tillbaka i Sunderlands rödvita tröja, nästa färg kan vara blågult.

–Vi har en presskonferens på tisdag, det är det som gäller.

Så lyder svaret på frågan alla vill ha svar på, är Schwarz med i truppen

–Det handlar inte bara om fysik. Det handlar också om den mentala delen, du måste känna för det. Stefan tackade nej till Sydafrikamatchen. Men Stefan har kommit tillbaka mycket bra efter operationen , säger Söderberg .

Hur är läget i övrigt inför VM-kvalmatchen mot Makedonien?

–Förberedelserna har varit lite kämpiga med tanken på situationen i landet. Det har varit nära inbördeskrig, med fredsavtalet har situationen blivit lugnare. Sedan är det praktiska frågor som mat och liknande som ska lösas.

Annons

Tommy Söderberg valde att se bara en match under sin resa till England.

–Det är en tidsfaktor. Vi jobbar dygnet runt med förberedelserna inför VM-kvalet. De andra spelarna såg vi i samband med träningsmatchen mot Sydafrika. Det var ”Svarre” som var ett frågetecken för oss.

Frågetecknet blir till ett besked – vilket avslöjas på tisdagen.n

Av Tobias Österberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons