Schweiz har fått en drömstart och vunnit de inledande fyra matcherna i ishockey-VM.
Efter 5–3-vinsten mot Slovakien toppar laget grupp A.
Ishockey • Publicerad 18 maj 2022
Schweiz har vunnit sina fyra inledande matcher i ishockey-VM.
Schweiz har vunnit sina fyra inledande matcher i ishockey-VM.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Schweiz leder gruppen framför Kanada, som har en match mindre spelad, och har tagit fyra raka segrar – tidigare 5–2 mot Italien, 6–0 mot Danmark och 3–2 mot Kazakstan.

Redan 52 sekunder in i den första perioden hade Schweiz tagit ledningen genom Denis Maglin, assisterad av Pius Suter. Men efter drygt halva perioden hade Slovakien kvitterat till 1–1 genom Milos Roman, assisterad av Robert Lantosi och Adam Liska.

Matchens tuffaste kollision inträffade efter drygt fem minuter i den andra perioden mellan en slovakisk spelare och den finländske linjemannen Hannu Sormunen.

Linjemannen blev liggandes på isen en stund innan han kunde resa sig och ta sig av isen själv – men han kunde inte fullfölja matchen och den spelades klart med tre domare i stället för fyra.

Med 1.30 kvar av ordinarie matchtid var ställningen 4–3 till Schweiz, men då drog Slovakien på sig en utvisning. I ett försök till kvittering tog Slovakien ut målvakten Adam Huska för att spela fem mot fem – men då kom spiken i kistan.

Fabrice Herzog kunde lägga in pucken i tom målbur med 24 sekunder kvar och matchen slutade 5–3.

På lördag väntar Kanada för Schweiz och på söndag står Frankrike för motståndet.

Rättad: I en tidigare version skrevs det att Kanada var tabelletta. Men rätt är att Schweiz toppar gruppen.