GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SDHL-mästaren tappar nyckelspelare

Luleå blev mästare i SDHL förra säsongen.
Men nu står det klart att nyckelspelarna Emma Nordin och Michela Cava lämnar.
Ishockey • Publicerad 20 juli 2021
Luleås Michela Cava jublar med pokalen efter segern i SDHL-finalen mot Brynäs.
Luleås Michela Cava jublar med pokalen efter segern i SDHL-finalen mot Brynäs.
Foto: Pär Bäckström/TT

Att klubben skulle förlora Emma Nordin, som varit i Luleå sedan 2015, har stått klart en längre tid.

– Hon var tydlig med att hon ville söka sig utomlands för en ny utmaning, säger sportchefen Mikael Forsberg till SVT Sport.

Guldlaget hade däremot förväntat sig att få behålla Michela Cava, men så blir inte fallet.

– För Michela Cava var hennes kontrakt skrivet som 1+1 år. Men när hon inte valde att nyttja sin "out" före vår deadline hade vi räknat med henne som en av våra spelare även kommande säsong, säger Mikael Forsberg och fortsätter:

– Men så i början på juli hörde hon av sig och ville även hon ta sig an en ny utmaning utomlands. Och då vi känner till förutsättningarna inom damhockeyn valde vi att inte stoppa henne från detta, även om detta så klart satt oss i en tuffare sits inför säsongen.

Forwardsduon stod för sammanlagt 124 poäng under föregående säsong. Nordin noterades för 58 poäng (22+36) och Cava för 66 (29+37).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.