Annons

Seger för Österäng mot seriesuveränen

INNEBANDY Seriesuveränen Lugi på bortaplan var knappast en match där Österäng räknat med att ta poäng. Men matchen slutade som en taktisk triumf för Kristianstadlaget, seger med 6–4. –En otrolig insats av spelarna, säger tränare Patrik Carlsson nöjt.
Sport • Publicerad 28 januari 2001

Lugi leder serien med tolv poäng. I genomsnitt har Lundlaget gjort åtta mål per match – mötet mot Österäng i Kristianstad slutade med säker seger, 10-6.

–Kan vi slå Lugi på bortaplan, då kan vi slå vilket lag som helst i serien, konstaterar Patrik Carlsson.

Annons

Segern var ett resultat av ett oerhört taktiskt spel från Österängs sida. Väl medvetna om att Lugi gärna vill ha motståndarna högt uppe i banan för att kunna kontra in enkla mål, så såg Österängsspelarna till att ha ett samlat spel ganska långt ned på egen planhalva. –Det visade sig vara en lyckad taktik, och när dessutom Greger Andersson i målet stod för några kanonräddningar så lyckades vi ta greppet om matchen.

Att Österäng gick upp till 3–0 gjorde också att spelarna inte behövde fundera på att ändra spelet, utan bara bevaka sin ledning.

Ändå höll det på att gå snett.

I ledning 4–1 fick Österäng chansen att spela två minuter i numerärt överläge – och på dessa två minuter släpper laget in två mål.

–Då var det stirrigt. Lugi gjorde fyra mål på sju minuter, innan vi hittade tillbaka till vårt spel, säger Carlsson. Segern innebär ett stort kliv mot nytt kontrakt för Österäng.

–Även om vi ligger fyra i serien, så har vi bara fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket. Och i och med att vi förlorade mot Växjö sist – en match där vi hade kalkylerat med tre poäng – så kändes det här extra skönt, säger Patrik.

–Nu gäller det bara att visa samma tändning i matchen mot nästjumbon och seriejumbon som vi möter i de två kommande matcherna. Vinner vi dem så grejar vi nytt kontrakt, säger Patrik Carlsson.

matchfakta

Lugi–Österäng 4–6 (0–2, 4–3, 0–1)

Första perioden: 0–1 Patrik Nilsson (Conny Karlsson), 0–2 Jimmy Malmgren (Ola Karlsson).

Annons

Andra perioden: 0–3 Pelle Nilsson (Ola Karlsson), 1–3 Patrik Viktorsson (Joakim Matsson), 1–4 Christian Drottmar (Johan Ågren), 2–4 Ted Åkerberg, utan assist, 3–4 Edvard Färno (Peter Elfstrand), 3–5 Ola Holmqvist (Greger Andersson), 4–5 Christian Karlsson (Joakim Matsson),

Tredje perioden: 4–6 Dennis Nanasi (Johan Ågren).

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons