Seger gav Borgström jättekliv i tabellen

Kräbblebodaåkaren Rickie Borgström tog en välförtjänt seger i B-klassen i den tredje deltävlingen i Sverige-Serien för Volvo Original, Kullingstrofén.
Sport • Publicerad 28 juli 2008

Rickies seger skrevs med nästan minsta möjliga marginal, 0,6 sekunder till tvåan Johan Ydrefalk från Laxå.

- Men egentligen var marginalen större, för vi fick tjugo straffsekunder efter att ha lämnat tidkortet för tidigt på en sträcka, berättar Rickie.

Tack vare segern tog Rickie och co-driver Henke Bäck ett jättekliv i tabellen, från elfte till andra plats. Nu är det seger i serien som gäller när det återstår tre deltävlingar, närmast i Götene om två veckor.

- Helt klart är det mot seger vi siktar och med bara en poäng fram till ledaren ser det bra ut, konstaterar Rickie belåtet.

En som också var nöjd var SMK Hörbys Henrik Levin som nu för första gången fick till det i sin comeback i Volvo Original. Med flickvännen Ida Isaksson vid sin sida körde paret in på en sjätte plats i A-klassen och Henrik var mycket nöjd med Idas notläsning.

- Ida blir bättre och bättre och nu känner vi att vi kan vara med där framme.

Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.