GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Seger mot gamla laget: "Liten olustkänsla"

Seger mot sitt gamla lag efter en drömstart.
Skellefteåtränaren Robert Ohlsson fick en rivstart på nya jobbet – 5–2-seger över Djurgården i SHL-premiären.
Ishockey • Publicerad 11 september 2021
Skellefteåjubel. Joakim Lindström (10) och Melker Karlsson firar 2–0-målet medan Djurgårdens Rasmus Bengtsson deppar.
Skellefteåjubel. Joakim Lindström (10) och Melker Karlsson firar 2–0-målet medan Djurgårdens Rasmus Bengtsson deppar.
Foto: Erik Simander / TT
Robert Ohlsson.
Robert Ohlsson.
Foto: Erik Simander / TT

Efter fem år i Djurgården – där han tog Stockholmslaget till SM-final 2019 – skrev Ohlsson på för Skellefteå i våras.

Naturligtvis blev SHL-debuten på bortaplan mot gamla klubben där också tränarkarriären startade i juniorlaget för 16 år sedan.

– Det var speciellt att komma hit som motståndarcoach. Samtidigt måste man vara professionell i sin roll, göra det så bra jag kan och hjälpa mitt lag, men det är klart att det var speciellt att höra Djurgårdsklacken, säger Ohlsson.

Men publiken tillbaka, ett begränsat antal, fick Djurgården kan ta in 2 076 åskådare och hemmaklacken lät ordentligt.

– Jag har alltid älskat den klacken och deras sånger. Men när pucken släpps då är man inne i det och tänker inte så mycket på det, säger Ohlsson.

Glödheta sekunder

Efter Skellefteås blixtstart, där laget gick upp i 3–0-ledning inom loppet av 161 glödheta sekunder i mitten av första perioden, dämpades entusiasmen hos hemmasupportrarna.

Inom loppet av 2.41 kom Skellefteåmålen slag i slag – under en defensiv härdsmälta för Djurgården och nye amerikanske tränarveteranen Barry Smith, femfaldig Stanley Cup-mästare.

+ Tyske VM-forwarden Stefan Loibl fick all tid i världen när han tog sig framåt från blålinjen och dundrade in ledningsmålet efter 8.20.

+ Det hann bara gå 1.20 innan Melker Karlsson lyfte in 2–0 med en backhand sedan veteranen Joakim Lindström först skjutit.

+ Ytterligare 1.21 senare fick Oscar Möller tre skottförsök fram till 3–0 bakom hemmamålvakten Niklas Svedberg.

"Ger bort puckarna"

Efter det kunde inte Djurgården resa sig.

– Vi ger bort puckarna till dem och de utnyttjar det skoningslöst. Det är tufft att jobba sig in från 0–3, säger Djurgårdens Linus Videll som fått ta över som lagkapten när ordinarie Jacob Josefson återigen drabbats av hjärnskakningssymptom och beräknas bli borta länge.

Djurgården har haft en stökig försäsong med skador och sena nytillskott. NHL-hemvändaren Marcus Sörensen blev exempelvis klar i måndags.

– Vi har inte spelat någon match med fullt lag på hela försäsongen, det är klart det påverkar. Men det kan man inte ha som bortförklaring, tycker Videll.

Backen Marcus Högström och nye Ludvig Rensfeldt gjorde Djurgårdens mål. Marcus Sörensen svarade för en assistpoäng, men brände en del lägen i powerplay.

I Skellefteå svarade tredjekedjan med Oscar Möller (1+0), Stefan Loibl (1+1) och Adam Mascherin (0+1) för fyra poäng.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.