Selakovic tillbaka i landslaget efter ett år

Han kom inte med i VM-truppen. Han hade en tung fotbollshöst.Men i vår har Stefan Selakovic hittat målet igen – och till landslaget igen. Heerenveenanfallaren är uttagen i EM-kvaltruppen mot San Marino och Polen.
Sport • Publicerad 27 maj 2003

Den förre Halmstadsspelaren Stefan Selakovic senaste landslagsframträdande var ett sent inhopp i den mållösa landskampen mot Norge på Ullevål den 17 april förra året. Nu är han med igen. Inom loppet av några få dagar ska Sverige spela EM-kval mot San Marino borta (7 juni) och Polen på Råsunda (11 juni). Med Selakovic i truppen. –Lite ovant känns det ju, säger han i telefon till TT. –Det är väl för att ”Henke” tackat nej som jag fått chansen. Jag vet att det blir tufft, men jag ska försöka bevisa att jag är värd en plats. Johan Elmander var med i truppen både mot Kroatien på Råsunda senast och i EM-kvalet mot Ungern 2 april, men saknas nu. Han är fortfarande ett alternativ. Men djurgårdaren har fått konkurrens. –Elmander har varit bättre, som Lagerbäck uttrycker saken. Niklas Skoog (Malmö FF), Jörgen Pettersson (FC Köpenhamn) och Andreas Johansson (Djurgården) är de som han spontant nämner som konkurrenter. –Vi vill avvakta matcherna under veckan innan vi bestämmer oss, säger Lagerbäck. Allbäck och Ibrahimovic är ett mycket tänkbart startpar i anfallet mot San Marino. –Jag tror inte varningarna påverkar laguttagningen, säger Lagerbäck utan att låta helt övertygad. Och Stefan Selakovic knackar på dörren. –Jag har varit ordinarie en längre tid i Heerenveeen och jag tycker det har gått bra. Jag åker med för att slåss om en plats i laget. Noterbart är att tre målvakter är uttagna. Magnus Hedman är tillbaka i landslagssammanhang igen efter alla skador. Så Andreas Isaksson ska inte känna sig alltför säker på en plats mellan stolparna, även om Lagerbäck mest lyfte fram Hedmans ledaregenskaper vid måndagens presskonferens. Tronskiftet kanske inte är genomfört ännu. (TT)

FOTBOLL STOCKHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.