Annons

Seriesegrarna på fall

nBROTTNING Tyringe tog en rejäl skalp mot redan klara seriesegrarna Viking/Hästveda i Broby Sporthall.
Sport • Publicerad 17 januari 2009

Matchen avgjordes först på slutet när Niklas Blom fick Edvin Henriksson på fall i 120 kilos-klassen. – Vi hade på känn redan innan match att det skulle bli jämnt. Tyvärr räckte vi inte till, konstaterar Vikings lagledare Martin Persson.

Det såg dock lovande ut till en början. Efter att Max Ahlin vunnit mot Sebastian Svensson i 66 kg-klassen (på fall) var Viking/Hästveda i ledning med 8–4. Men Tyringe vände till 12–8 efter segrar i 74 och 84 kg-klasserna. Vikings Johan Jörlidens seger mot Andreas Olofsson (96 kg) såg dock till att sista matchen (tungviktsklassen 120 kg) blev direkt avgörande.

Annons

Där visade sig Tyringes Niklas Blom vara en övermäktig motståndare för Edvin Henriksson.

Blom vann på fall och säkrade därmed Tyringes seger med 18–11.

Att Niklas Blom gick sista matchen var en lyckad chansning från Tyringe.

– Han har haft axeln ur led ett par gånger. Hade det inte varit direkt avgörande hade han lämnat wo sista matchen, säger tränaren Jonas Gustafsson.

Något som Edvin Henriksson hade koll på.

– Men det märktes inte även om han gick undan lite med axeln. Men så är han bra mycket tyngre och mer erfaren än vad jag är, säger Edvin som visste att det skulle bli tufft.

– Men jag ville inte lägga mig utan kamp. Tyvärr slarvade jag till det och vände mig inte i rätt läge. Efter sex segrar på lika många matcher kunde Viking/Hästveda kvittera ut sin biljett till division II. Därför valde klubben att inte kalla hem landslagsbrottaren Christoffer Nilsson från Stockholm inför Tyringematchen.

– Det hade varit en annan sak om det rört sig om en direkt avgörande match.

Men att det redan klara avancemanget skulle påverkat Viking/Hästveda avfärdar Martin Persson:

– Killarna gick in till hundra procent.

Annons

Viking/Hästveda saknade också sin brottartalang Robin Liljegren i tungviktsklassen.

– Liljegren har ju avgjort de flesta seriematcher han varit med i. Han har varit vårt ankare under säsongen.

Robin Liljegren är dock för närvarande utlånad till Elitserieklubben Eslöv. Men Viking/Hästveda hoppas på att få tillbaka sin stjärna till nästa säsong.

– Han är lika viktig för oss som Zlatan Ibrahimovic är för fotbollslandslaget, menar Martin Persson.

Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons