GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SHL hedrade Salming med tyst minut: "Vår Gud"

En full SHL-omgång var precis till att börja när nyheten om Börje Salmings bortgång kom.
Backikonen hedrades med en tyst minut inför den andra perioden i samtliga SHL-arenor.
Ishockey • Publicerad 24 november 2022
Det hölls en tyst minut i samtliga SHL-arenor för att hedra Börje Salming. Här i Leksand där Brynäs gästade.
Det hölls en tyst minut i samtliga SHL-arenor för att hedra Börje Salming. Här i Leksand där Brynäs gästade.Foto: Ulf Palm/TT

Det var känsloladdat i SHL-arenorna under torsdagen. Under kvällen meddelades det att Börje Salming hade avlidit efter att ha diagnostiserats med ALS tidigare i år. Salming blev 71 år gammal.

I samtliga arenor hölls en tyst minut inför andra perioden, bland annat i Leksand där Salmings tidigare klubb Brynäs gästade.

– Alla vi som växte upp i Gävle... jag stod i klacken när han härjade som bäst. Alla ville vara som Börje Salming. Han var en stor orsak till att jag valde hockey. Han var vår Gud när vi växte upp och har betytt oerhört mycket för mig och för alla unga pojkar i Gävle och Sverige, säger Anders "Masken" Carlsson, som växte upp i Gävle och spelade i både Brynäs och Leksand, i C More.

Brynäs förlorade matchen mot Leksand med 1–4 och tränaren Mikko Manner fick frågan i C More om hur det var för laget, som är så starkt förknippat med Salming, att spela efter beskedet.

– Vi måste uppskatta Börjes historia med Brynäs och försöka hitta samma sätt att kämpa och visa vilja och hjärta som bröderna (Börje och Stig Salming) hade. I dag hade vi inte det men vi sörjer tillsammans med deras familjer, säger han.

Skellefteås tränare Robert Ohlsson:

– Hjärta och passion för idrott är vad det handlar om. Börje var en krigarsjäl och en passionerad hockeyspelare som var jäkligt bra på hockey, det är en otroligt imponerande karriär. Det är tråkigt att höra, säger Ohlsson.

Skellefteå vann mot HV71 med 6–4.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.