Annons

SHL-spelaren efter beskedet: "Väldigt lättad"

Den Brynässpelare som suttit häktad, misstänkt för våldtäkt och misshandel, har släppts på fri fot. SHL-spelaren är "väldigt, väldigt lättad", uppger hans advokat.
Ishockey • Publicerad 14 maj 2021
Den Brynässpelare som varit häktad har släppts. Arkivbild.
Den Brynässpelare som varit häktad har släppts. Arkivbild.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Åklagaren har beslutat att lägga ner förundersökningen mot ishockeyspelaren om misstänkt våldtäkt. Däremot kvarstår misstankarna om misshandel.

"Jag har lagt ned förundersökningen om våldtäkt för att det inte går att styrka brott. Jag kan inte förvänta mig en fällande dom gällande våldtäkt och han är nu släppt ur häktet", säger kammaråklagare Annika Hessel i ett pressmeddelande.

Annons

"Vi har gått igenom telefoner utan att få fram tillräcklig stödbevisning. Vi har också hört både kvinnan och mannen samt flera andra personer i kvinnans närhet. Ingenting har framkommit i förhören som gör att jag kan styrka våldtäkt".

"Väntat beslut"

Spelarens advokat Hanna Lindblom säger att det var ett väntat beslut, och att SHL-spelaren är "väldigt, väldigt lättad".

– Det är viktigt att personer inte ska sitta häktade i onödan och här hade vi ett sådant fall där det för mig stod väldigt uppenbart att han har inte begått en våldtäkt och då ska han inte sitta inlåst i ett litet rum, säger hon.

– Så det känns väldigt bra.

Han förnekar även misstankarna om misshandel.

Kommunen kritisk

Brynässpelaren anhölls den 3 maj och häktades två dagar senare.

Den andre Brynässpelaren som anhölls misstänkt för våldtäkt blev aldrig häktad. Men polisutredningen mot spelaren fortsätter.

Brynäs samarbetspartner Unicef, vars arbete kretsar kring barns rättigheter i världen, har valt att bryta avtalet med klubben efter misstankarna mot de två spelarna.

Även Gävle kommun har markerar mot Brynäs och kräver att föreningen ska presentera en tydlig handlings- och tidsplan för hur man ska arbeta med sin värdegrund. Annars hotar kommunen med att skära ner på det ekonomiska stödet till klubben.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons