Annons

Sibbhult överraskade alla – vann serien

FOTBOLL Inför säsongen snackades det om Sösdala och tvillingarna Andersson. Om Hanaskog med nye tränaren Stefan ”Messer” Andersson. Om grannarna Vånga och Arkelstorp som slagit sina påsar ihop. Nu snackas det om Robert Lindecrantz, Markus Nehlin och Krister Andersson – nu snackas det om Sibbhults bragd, Sibbhult serieseger i fotbollsfemman.
Sport • Publicerad 1 oktober 2001
Segerjubel. Sibbhult tog otippat hem seriesegern i norra femman. Derbysegern med 5–0 mot Hjärsås innebar att laget tog förstaplatsen i tabellen. Bilder:
Segerjubel. Sibbhult tog otippat hem seriesegern i norra femman. Derbysegern med 5–0 mot Hjärsås innebar att laget tog förstaplatsen i tabellen. Bilder:Foto: 

– Det här var absolut inget vi hade snackat om inför säsongen, men allt eftersom säsongen rullade på insåg vi att vi var riktigt bra. Nu känns det naturligtvis härligt, jublar Krister Andersson, tränare i Sibbhult.

Sibbhult var tvunget att vinna derbyt mot Hjärsås/Värestorp i den sista omgången. Hjärsås/Värestorp hade Magnus Tillberg och Leif–Ola Nordgren avstängda och laget hade inget som helst att spela för.

Annons

Det märktes.

Sibbhult var klasserna bättre och det var aldrig något snack om saken.

– Det var en ganska enkel seger, det måste jag säga utan att låta skrytsam, flinar Krister.

I Sibbhult hittar vi också seriens skyttekung – Robert Lindecrantz stänkte dit 24 mål på 22 matcher. En lika stor skräll att Lindecrantz plockade hem skytteligan som att Sibbhult plockade hem serien.

n Hjärsås/Värestorp–Sibbhult 0–5 (0–3)

Sibbhult: Roger Opperud 2, Markus Nehlin 2, Robert Lindecrantz.

VMIK/AIF–Bälinge 1–4 (0–2)

Sista omgångens stora skräll. VMIK/AIF krigade för att hålla sig över det översta strecket | Bälinge för att hålla sig över det nedersta.

A–l–l–a trodde på Joacim Welanders VMIK/AIF.

Bälinge ville annat, spelade äckligt disciplinerat och gjorde hela 4–1 på VMIK/AIF.

Annons

Därmed räddade Bälinge sig kvar i femman utan att behöva kvala.

”Jocke” Welander och hans mannar får skicka tack-kort till med adressat Vinslövs klubbstuga. Det var nämligen Vinslöv som fixade den sista kvalplatsen till VMIK/AIF. Vinslöv knep en pinne mot Sösdala och därmed lyckades inte Sösdala gå om VMIK/AIF i tabaellen.

– Det var en lättnad när vi fick höra resultatet i Vinslöv, nu blir det i alla fall kval och det känns skönt. Vi är inne i en negativ trend men jag hoppas det vänder nästa helg, säger en lättad Joacim Welander.

n Målen: 0–1 Joakim Persson, 0–2 och 0–3 Mikael Nygren, 0–4 Joakim Persson, 1–4 Andreas Kjellén.

Vinslöv–Sösdala 1–1 (1–0)

1–1 – ett resultat båda lagen förlorade på. Vinslöv behövde vinna för att ha chansen att klättra över det nedre kvalstrecket och samma gällde för Sösdala om man ville snuva VMIK/AIF på den sista kvalplatsen till fyran. 1–1 innebar att båda lagen misslyckades med klättringen.

Vinslöv hade 1–0 i halvlek och bud på 2–0 i andra.

Istället stack Sösdala upp och kvitterade.

– Håkan Andersson sköt ett skott i stolpen, bollen studsade ut och tog på en av våra mittbackar och bollen letade sig in i mål via stolpen, ett slumpmässigt mål som kändes tungt att få i nacken, säger Jörgen Nilsson, tränare i Vinslöv.

Nu väntar kval för Vinslöv mot Västra Ingelstad, för Sösdala är det färdigspelat för säsongen.

Annons

n Målen: 1–0 Kristian Gren, 1–1 självmål.

Hästveda–Vankiva 2–0 (2–0)

Hästveda hade inget att spela för medan Vankiva kämpade för att undvika kval.

Motivation slår klass brukar det heta – det stämde inte i det här fallet.

Hästveda var taggade trots att matchen inte gällde något för laget.

– Det var bra tändning i laget och vår första halvlek var riktigt bra, i andra satsade Vankiva allt framåt men jag var aldrig orolig, segern var klar, säger Christian Örn, tränare i Hästveda.

n Målen: 1–0 Henrik Olsson, 2–0 Jonas Modén.

Finja–Knislinge 1–7 (1–3)

Knislinge skulle krossa Finja samtidigt som Hjärsås/Värestorp skulle plocka poäng från Sibbhult.

Så såg Knislinges dröm ut.

Annons

Drömmen slog bara in till hälften – visst krossade man Finja men någon hjälp av H/V fick man inte.

– Tyvärr, det blev inte riktigt som vi spekulerat men nu får vi ställa in oss på kval. Vi var inne i en negativ trend tidigare i höst och därför är vi inte seriesegrare. Det är bara att gratulera Sibbhult till seriesegern, dom har gjort en bra säsong, menar Magnus Nilsson, tränare i Knislinge.

n Målen: Finja: Stefan Jönsson.Knislinge: Ola Gunnarsson 3, Mikael Nilsson 3, Sonny Andersson.

Hanaskog–Nävlinge 2–1 (1–0)

Matchen gällde inte någonting – Nävlinge var redan nedflyttningsklart och Hanaskog hade försatt sina chanser att kvala uppåt.

– Det märktes en del på plan att det inte gällde någonting. Jag tycker dock att vi var det bästa laget och det var kul att se de unga spelarna kliva fram när de fick chansen. Jag tänker bland annat på Lukas Nilsson (född 84) som kom in i andra halvlek och som sen avgjorde matchen med kvarten kvar att spela, det var härligt att se, säger Stefan ”Messer” Andersson, tränare i Hanaskog.

nMålen: 1–0 Jonas Mårtensson, 1–1 Krister Nilsson, 2–1 Lukas Nilsson.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons