Sibbhult siktar mot fyran

Sibbhult vill tillbaka till fyran. Treby börjar om från noll igen. Det var klasskillnad när lagen möttes på Färevallen.
Sport • Publicerad 24 maj 2008

- De har knappt ett skott mot mål. Det är sällan jag har varit med om sådana matcher, konstaterar Rickard Blennborn, som gör sin andra säsong som spelande tränare i Sibbhult.

I går gick han ner som vänsterback, och hade en lugn afton på sin ovana position.

- Jag brukar alltid spela centralt på mitten annars. Jag har spelat mittback en gång, men det gick inte så bra, skrattar Brobysonen.

Tränarsysslan delar han med förre Näsbyspelaren Kenan Güner, som ledde Nosabys juniorer (bland annat Claes Olofsson och Kalle Rydhög) innan han anslöt till Sibbhult. Duon flaggar redan nu för Göingederbyt i Glimåkra den 14 juni. Glimåkra IF firar 80-årsjubileum och det blir stort jippo. På kvällen visas EM-matchen mellan Sverige och Spanien på storbildsskärm.

- Det blir en riktig höjdare. Och det brukar alltid vara mycket folk på de derbyna, säger Blennborn.

Att vara bäst i Göinge är ett viktigt mål i sig. Skulle man dessutom vara med och slåss om en plats i fyran är det en rejäl bonus.

- Om vi bara får tillbaka spelare så ska det inte vara en omöjlighet. Vi hängde med länge i fjol och störde Fjälkinge när vi mötte dem (fjolårets seriesegrare), minns Blennborn. I sådana fall måste försvarsspelet förbättras. Femton mål insläppta inför gårdagens match är inte godkänt.

- Men så har också en av våra viktigaste spelare och vår bästa back, Mikael Thomasson saknats. Idag är han tillbaka och då blir det genast stabilare, menar Blennborn, som just nu saknar knäskadade måltjuven Robert Lindecrantz.

Större prövningar lär behövas för Sibbhults backlinje. Trebys ungdomar kom knappt över mittlinjen i den andra halvleken och hade inte många anfall under matchen. "Tunga Treby" från division IV-tiden har blivit orutinerade Treby.

- Jag mötte Treby med Broby i kvalet till fyran 2004 och då var vi helt chanslösa.

- Men nu är de ju inne i en generationsväxling, säger Blennborn.

- Många i vårt division IV-gäng körde väl på övertid i fjol. Inga är kvar längre och vi satsar på de yngre, förklarar tränaren Ola Lindell.

I gårdagens match höll Treby tempot uppe hyfsat i den första halvleken när Sibbhultsspelarna agerade segt och taffligt.

Mycket mer än 1-0-målet (kanon av Markus Nehlin) skapades inte. När hemmalaget fick upp rörelsen och passningsspelet efter paus så var det plötsligt spel mot ett mål som gällde.

Emil Rydh-Persson nickade in 2-0 efter hörna och Milenko Krznaric fastställde 3-0 från straffområdeslinjen.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.