Annons

Sibbhult tog inte chansen

FOTBOLL Sibbhult hade chansen men tog den inte. En seger i lördags mot Hanaskog hade gett Sibbhult seriesegern. Nu blev det oavgjort – 1–1 – och Sibbhult kunde inte plocka fram champagnen. Inför sista omgången är det tre lag som kan vinna serien – Sibbhult, Knislinge och VMIK/AIF har alla chansen och vi gissar att telefonerna kommer att gå varma nästa söndag.
Sport • Publicerad 24 september 2001

Sibbhult–Hanaskog 1–1 (1–1)

Det var länge tveksamt om det skulle bli någon match. Färevallen i Sibbhult var kraftigt vattensjuk men domaren valde ändå att blåsa till spel.

Annons

Sibbhult tog ledningen med 1–0 genom skyttekungen Robert Lindecrantz men Hanaskog lyckades kvittera till 1–1 på en volley av Andreas Persson.

– Deras mål var nog den enda chansen de skapade i första halvlek. Vi skapade betydligt mer och borde haft ledningen med ett par mål i halvlek, säger Stefan ”Messer” Andersson, tränare i Hanaskog.

I andra halvlek var det mer krig än spel.

– Spelarna låg och fajtades i vattenpölarna mer än dom spelade fotboll, tyckte ”Messer”.

För Hanaskogs del innebar det oavgjorda resultatet att man är borta ur striden om en kvalplats till fyran.

Målen: 1–0 Robert Lindecrantz, 1–1 Andreas Persson.

Knislinge–Vinslöv 2–1 (2–0)

Knislinge gjorde sin plikt och besegrade Vinslöv med 2–1 men tränaren Magnus Nilsson kan inte låta bli att tänka tillbaka på förra helgen.

– Det retar mig något fruktansvärt att vi inte lyckades vinna mot Hästveda (1–2) förra helgen, det var en match vi bara skulle ha vunnit och hade vi gjort det hade vi varit i serieledning nu. Jag kan inte riktigt släppa den tanken, suckar ”Mange”.

Knislinge ligger nu två poäng bakom Sibbhult och måste ha hjälp av Hjärsås/Värestorp (som möter Sibbhult i den sista omgången) för att det ska bli serieseger.

Annons

– Jag hoppas att Hjärsås/Värestorp kan ge oss en hjälpande hand, de har i och för sig inget att spela för men förhoppningsvis kommer dom att ge allt nästa söndag och då kan dom rubba Sibbhult, säger Mange drömmande.

Knislinge gjorde en bra match mot Vinslöv och segern var rättvis.

Målen: 1–0 Robert Barsoum, 2–0 Ola Gunnarsson, 2–1 Tobias Hedlund.

Vankiva–VMIK/AIF 1–1 (1–0)

VMIK/AIF nådde överraskande nog bara 1–1 i bortamötet mot bottenlaget Vankiva. VMIK/AIF var till och med i underläge med 1–0 och det var inte förrän knappa kvarten före slutet som Andreas Kjellén lyckades kvittera för VMIK/AIF.

– Resultatet var rättvist, Vankiva kämpar ju för att undvika kval neråt och sådana lag är alltid svåra att möta. Vi tog dock över ganska rejält i den andra halvleken men vi fick aldrig igång vårt passningsspel och vi kan betydligt bättre än så här. Dessutom säger Joacim Welander, tränare i VMIK/AIF.

VMIK/AIF möter Bälinge – som är i samma sits som Vankiva – i den sista omgången och seger där betyder med största sannolikhet kvalspel till fyran för fusionen VMIK/AIF.

Målen: 1–0 Stefan Kartalis, 1–1 Andreas Kjellén.

Bälinge–Hjärsås/Värestorp 2–3 (1–1)

Hjärsås/Värestorp drabbades av den ena motgången efter den andra i mötet mot Bälinge men när de 90 minuterna var till ända var det ändå H/V som stod som segrare med siffrorna 3–2.

Annons

H/V fick Magnus Tillberg utvisad redan i den första halvleken och sedan såg också skyttekungen Leif–Ola Nordgren rött i den andra halvleken.

Som om inte det var nog skadade målvakten Tomas Winter sig och tvingades utgå.

Hjärsås/Värestorp såg att fixa 2–2 men det skulle bli bättre än så.

Med halvminuten kvar att spela grejade John Salomonsson segern när han satte dit 3–2 målet.

– Vi hade tur som vann, det måste sägas, men grabbarna visade upp en härlig moral och tåga och det var härligt att se. Nu ska vi försöka avsluta snyggt i derbyt mot Sibbhult, säger Peter Lindqvist, tränare i Hjärsås/Värestorp.

Målen: 0–1 Mikael Möller, 1–1 Sebastian Rajic, 1–2 Leif–Ola Nordgren, 2–2 Kent Wallin, 2–3 John Salomonsson.

Sösdala–Hästveda 3–2 (3–0)

Sösdala var tvunget att vinna mot Hästveda för att fortfarande ha chansen på en kvalplats till fyran. Sösdala hade 3–0, Hästveda gjorde sen både 3–1 och 3–2 men Sösdala lyckades hålla undan och greja segern.

För att det ska bli kval för Sösdala krävs det att antingen VMIK/AIF eller Knislinge gör bort sig. Knislinge möter redan nedflyttningsklara Finja och VMIK/AIF tar sig an bottenkrigande Bälinge.

Sösdala åker till Vinslöv – också det ett lag som krigar för att undvika kval – och bara det lär bli en svår nöt att knäcka för Sösdala.

Annons

Det mesta talar nu för att förhandsfavoriten till seriesegern inte ens fixar en kvalplats.

Målen: 1–0 Hans Dahlberg, 2–0 och 3–0 Christer ”Tvilling” Andersson, 3–1 Alexander Söderberg, 3–2 Henrik Olsson.

Nävlinge–Finja 5–5 (3–1)

Både Nävlinge och Finja var redan klara för nedflyttning innan matchen och därför gällde matchen inte ett skvatt förutom att det var jumbofinal och möjlighet att undvika jumboplatsen i serien.

Lagen bjöd på ett hejdundrande målkalas och det var öppna landskap i försvaren.

Nävlinge ledde med både 3–1 och 5–3 men Finja reste sig ett flertal gånger under matchen och lyckades rädda 5–5.

Nävlinge: Rickard Clausen 2, Peter Jönsson, Mårten Filipsson, Andreas Nilsson. Finja: Conny Hansen 3, Stefan Jönsson, Magnus Andersson.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons