Sijercic blickar mot nya mål

Mot AIK kom första allsvenska målet för IFK Kristianstads guldklimp Benjamin Sijercic. Men var han spelar om en vecka är fortfarande osäkert.
Sport • Publicerad 9 februari 2008
Benjamin Sijercic, IFK Kristianstad. Bild: Bosse Nilsson
Benjamin Sijercic, IFK Kristianstad. Bild: Bosse NilssonFoto: 

Debuten klarade han av mot IFK Ystad hemma i Idrottshallen. Mot AIK kom så första målet för den, i dag, 18-årige högernian.

- Det var riktigt skönt. Det var rätt mycket nerv mot Ystad, men nu mot AIK var jag inte det minsta nervös. Vi hade ju ett rätt bra grepp om matchen så det var skönt att komma in utan någon press, säger Benjamin "Benne" Sijercic.

I morgon gör han sin fjärde match i IFK-truppen när laget tar emot Önnered. Men efter det är det osäkert var det blir spel.

- Innan den 14:e ska vi bestämma oss var det blir. Jag och Kenneth ska ha ett snack så vi får se. Sijercic kom till IFK från Åhus efter juluppehållet. Samtidigt gick Johan Persson åter tillbaka till Åhus för spel i division II. Men "Benne" var aktuell för IFK redan i somras.

- Men då kände jag att det var bättre att stanna i Åhus och få så mycket speltid som möjligt.

För din egen del, var spelar du helst?

- Ska jag vara ärlig har jag faktiskt inte bestämt mig. Det är mycket att fundera på. Sen får vi ju se om Persson (Johan) kommer tillbaka till IFK.

Som ungdomsspelare har det blivit spel i såväl IFK som IFK Ungdom och Kristianstad HB. Det är alltså ingen tvekan om att "Benne" trivs i Kristianstad.

- Det är jättebra träningar och man blir inte satt åt sidan bara för att man är yngre. Sen får man mer motivation när verkligen alla runt omkring en är seriösa. Man måste ge 100 procent i alla lägen, säger han. Efter två matcher med begränsat med speltid fick högernian chansen i dryga kvarten mot AIK.

- Då hann man bli varm i kläderna, säger han.

Blir det mer spel mot Önnered tror du?

- Vi får se hur matchen går, säger "Benne" som varit krasslig under veckan.

- Men vi är taggade, lovar han.

I dag blir han myndig. Men Benjamin Sijercic har redan presenterat sig för hemmapubliken i Idrottshallen.

Robin Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.