Annons

Sista föreställningen för IFK?

HANDBOLL På plan spelar IFK Kristianstad och Stavsten 24–24 (11–13). På läktaren talar alla om konkurshotet. Att det kan ha varit IFK Kristianstads sista seriematch någonsin.
Sport • Publicerad 18 januari 2001
Hemmamatchen mot Stavsten kan ha varit IFK Kristianstads sista någonsin.
Hemmamatchen mot Stavsten kan ha varit IFK Kristianstads sista någonsin.Foto: Sista matchen med gänget.

– Jag tror inte det. Under förmiddagen inträffade något som förändrade situationen dramatiskt, och då menar jag förstås till det bättre. Mer kan jag inte avslöja, säger IFK-basen Ingvar Edvardsson till Bladetsporten efter slutsignalen.

Det som kan ha varit sista föreställningen går inte till historien som en match som bjöd på handbollspropaganda.

Annons

Tvärtom.

Det var en bedrövlig match. Mellan två dåliga lag. Det lag som tappade eller slängde bort minst antal bollar skulle vinna matchen.

Det blev oavgjort även i den matchen.

– Puh, vad ska jag säga? Det är tror allt positivt att vi hämtade upp ett femmålsunderläge och så var det roligt för Gustav Radell att lyckas i sin riktiga hemmadebut, säger tränaren Ulf Larsson.

18-åringen fick chansen senast mot Anderstorp. En insats som gav honom nytt förtroende mot Stavsten.

Och han tog chansen. Vänstersexan inledde målskyttet med att ge IFK ledningen med 1–0 från favoritpositionen längst ner i struten.

Men sen försvann Gustav – och IFK.

– Vi var inte bra i första. De fick göra alldeles för många kontringsmål, vi kommer helt enkelt inte hem som vi ska, säger Uffe Larsson.

Inte ens efter mål hann IFK-spelarna springa hem. Björn Lindbergh reducerade till 13–17 sju minuter in på andra halvlek. Direkt på avkast (!) kontrar Marius Vargalui in 18–13. Pinsamt! Nåja, målet blev en väckarklocka för hemmalaget – som plötsligt började ta för sig.

Främst då Gustav Radell. Han gav IFK kontakt när han reducerade till 15–18 och 16–18.

Annons

Han fick tränaren Uffe Larsson att tro på poäng genom att göra 20–21 efter en retur och 21–21 efter en vass kontring.

Totalt gjorde Radell sex mål, och blev bäste målskytt i hemmalaget.

– Jag är inte direkt överraskad. Gustav har visat en stigande formkurva senaste månaden. Tidigare har han haft fysiken emot sig, men han har blivit starkare. Nä, det var en strong insats, berömmer Uffe.

18-åringen överglänstes bara av målvakten Arthur Zareba. 19 kvalificerade räddningar – och ett spel som gav IFK en poäng.

Som borde blivit två.

IFK hade bollen sista minuten. Med 15 sekunder kvar lossade Björn Lindbergh stora kanonen – men missade målet.

– Vi körde en variant som vi inte kört på tre månader. ”Böna” fick också det tänkta läget, tyvärr träffade han inte mål, säger Uffe Larsson. IFK-spelarna har mycket att träna på inför omstarten – om det nu blir någon.

Laget saknar djup i anfallspelet. Saknar timing och kraft i avslutningarna.

Och kombinationerna finns bara på papper. Faktum är att IFK drog på sig passivitetsvarning i spel med en man mer på plan. Då förstås ni hur det såg ut.

Stavsten var inte ett dugg bättre. Klubben släppte skyttekungen Dalibor Doder till Lugi för ett par veckor sen. Igår saknades även skadade dansken Kenny Nörskow. Med stjärnorna borta kan Stavsten bli indraget i bottenstriden.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons