Annons

Sittplatsläktaren var poängen i Tosteberga

Wä IF fortsätter att visa fin form – men har fortfarande två poäng upp till kvalstrecket efter 1-1 och två tappade poäng mot Tosteberga/Nymölla.
Sport • Publicerad 15 september 2003

– Klart att vi borde ha vunnit med tanke på alla chanser som skapades, säger Wä:s tränare Kenth Nilsson.

En helt annan effektivitet var det i förra omgången: 6–2 mot Tollarp.

Annons

– Skillnaden mot den matchen är egentligen bara att vi inte klarar av att göra mål, menar Nilsson.

En som hittade nätet var Pontus Olsson, men det krävdes en straff, alldeles i början av matchen, efter att Rasim Husaj rivits ner inne i straffområdet. Den straffen var solklar.

Tostebergas straffmål från andra halvlek föregicks av en betydligt mer tveksam situation. Till och med Tosteberga/Nymöllas tränare Mats Andersson ställde sig frågande till domare, Rolf Johanssons bedömning.

Johansson, däremot var helt säker på sin sak.

– Deras spelare (Daniel Axelsson), dras i armen, precis i skottögonblicket. Jag står i perfekt position för att se det. Domaren var klart ojämn i sina bedömningar, dock utan att gynna något av lagen.

– Vi tappar ju knappast poäng på grund av domaren, säger Kenth Nilsson.

I den 36:e matchminuten fick hemmalagets mittback Johan Berntsson sin andra varning, efter en ful stämpling.

Med en man kort hade Tosteberga svårt att få till sitt spel. Initiativet gled över till Wä. Kent Nilssons grabbar var stabila bakåt hela matchen och hade ett aggressivt mittfält (allra bäst Pontus Olsson), som bidrog till målchanser framåt.

Bröderna Husaj, Rasim och Burim var som vanligt farliga framåt – men avslutningarna var oväntat tama från Wäspelarna. Tosteberga/Nymölla hade sin bästa period i början av första halvlek, ändå var det då man släppte in sitt baklängesmål.

– Det är tredje matchen i rad, vi släpper till ett så tidigt mål, trots att vi pratade så noga om hålla tätt i inledningen, suckar hemmatränaren Mats Andersson, som bara har tre poäng ner till kvalstrecket.

Annons

Tosteberga/Nymölla har drabbats av många skador på sistone. I lördagens match fick Håkan Abrahamsson en bristning i låret.

– Vi har gått runt på 28 spelare totalt den här säsongen. Då är det inte konstigt att det kommer svackor i spelet, menar Mats Andersson.

FOTNOT:I samband med matchen invigdes den nya sittplatsläktaren på Tosteberga Idrottsplats. Läktaren har arbetats fram och konstruerats ideellt av supporterklubben på femton personer. Ett tjugotal sponsorer har raggats fram och gänget har tillsammans slitit hårt sedan i våras för att få läktaren färdig. Ritningen har gjorts av Kalle Nilsson, från Göteborg, som bland annat har konstruerat Nya Ullevi. "Kalle har jobbat som konsult åt Vägverket, där några av supporterföreningens medlemmar jobbar. På så sätt knöts kontakt med Kalle, berättar Tommy Eriksson.

Jens Brogren

Matchfakta

Tosteberga/Nymölla IF–Wä IF 1-1 (0-1)

Målen:0-1 Pontus Olsson, (straff), 1-1 (50) Björn Andersson, (straff).

Utvisning: Tosteberga/Nymölla:Johan Berntsson (36), (två gula)

Domare:Rolf Johansson.

Publik:95 (En ovanligt låg siffra som delvis kan förklaras av att Ifö/Bromölla spelade samtidigt).

FOTBOLL TOSTEBERGA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons