Sjödin borta hela säsongen

HANDBOLL Om en dryg vecka lägger Kalle Sjödin sig på operationsbordet för att operera högerknät. – Korsbandet är helt av, så det är bara operation som gäller, säger handbollsstjärnan som därmed är borta hela säsongen.
Sport • Publicerad 24 november 2001

Kalle har inte spelat en elitseriematch för Lugi på hela säsongen. Olyckan var framme i en träningsmatch mot danska Kolding i början av september.

– Det var en ren olyckshändelse. Jag gick på genombrott, när högerknät bara vek sig. Det gjorde fruktansvärt ont, berättar Kalle (bilden).

Läkarna var osäkra på om korsbandet verkligen var helt av – och fram till nu har 23-åringen gått på sjukgymnastik och kört olika övningar för knät. Men när läkarna undersökte det i veckan bestämde man sig för operation.

– Visst, det är ett tungt besked. Det gick mycket bra under försäsongen och jag såg verkligen fram emot årets säsong. Vi har ett mycket bra lag, men det är bara att komma igen. Jag är ung, och har förhoppningsvis många år kvar inom topphandbollen, säger Kalle som får bästa möjliga läkarvård i Lund.

– Det är en bra klubb att gå skadad i, skrattar Kalle. Läkare och sjukgymnaster finns alltid tillgängliga. Kalle Sjödin inledde karriären i Bjärnum. Den oslipade skytten kom till IFK Kristianstad 1996 – och stannade i två säsonger.

– Jag har fortfarande en liten del av hjärtat i IFK. Jag hörde att de besegrade vårt farmarlag häromkvällen, berättar Kalle och suckar:

– IFK ska inte ligga i division II, det är för trist. Det är en av handbollens mest klassiska klubbar och jag hoppas verkligen att de kan komma tillbaka på den stora scenen, säger Kalle som spelade JSM-slutspel med IFK, bland annat med Marcus Ahlm. Idag mittsexa i IFK Ystad och landslaget.

– Otroligt roligt för ”Mackan”, men jag är inte direkt överraskad. Marcus har en enorm vilja.

Kalle har kontrakt med Lugi även nästa säsong. Och han har inga planer på att bryta upp.

– Lugi är en jättebra klubb, med många bra handbollsspelare. Det känns som vi har något stort på gång. Men förmodligen får det vänta ett år.

Inte nog med att Kalle Sjödin är skadad och borta.

Igår opererades Mommi Flemister. Lugis nyckelspelaren skadades i derbyt mot H43.

Och det var illa.

– Höger hälsena var helt av, och han är också borta hela säsongen, berättar Kalle.

fakta

Namn: Kalle Sjödin.

Ålder: 23 år.

Född: Bjärnum.

Bor: Lund.

Familj: Flickvän Sandra.

Yrke: Handbollsspelare.

Klubbar: Bjärnum ( -96), IFK Kristianstad (96-98), Lugi (98- ).

Landskamper: 29 U, 21 J.

Aktuell: Lägger sig på operationsbordet den 4 december och är därmed borta resten av säsongen.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Av Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.