Annons

Sjöström om vändningen: "Längtade efter att tävla"

Hon besegrade OS-vinnaren Emma McKeon – men blev blåst på segern av amerikanskan Abbey Weitzeil.
Sarah Sjöström fick stryk med tre hundradelar på 50 meter fritt i sin blixtcomeback i ISL-serien.
Simning • Publicerad 18 september 2021
Sarah Sjöström. Arkivbild
Sarah Sjöström. ArkivbildFoto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sjöström åkte hem från den penningstinna ISL-cirkusen i Neapel efter två matcher och meningen var att hon skulle träna och återhämta sig på hemmaplan efter armbågsskadan tidigare i år.

Comebacken skulle ske först i slutspelet i november.

Annons

Men i går meddelade den svenska stjärnan på Instagram att hon tagit blixtbeslutet att återvända till Neapel och simma i sitt lag Energy Standards återstående två matcher.

– Jag åkte ju hem för två veckor sedan och då var planen att jag bara skulle träna under september och oktober. Men jag gjorde en röntgen på min armbåge för ungefär en vecka sedan och sedan har träningen känts bra. Jag längtade efter att tävla igen, säger hon till TT.

Slog rekord

Sjöström simmade 50 meter fritt som enda individuella distans första tävlingsdagen. Där ställdes hon mot australiskan Emma McKeon, som tog OS-guld i Tokyo på distansen (då i långbana) före just Sjöström som tog ett imponerande silver trots skadebakgrunden.

Nu besegrade hon McKeon i kortbana, men fick ändå se sig besegrad. Abbey Weitzeil, USA, slog amerikanskt rekord med en hundradel och vann överraskande på 23,44 – tre hundradelar före Sjöström.

"Kan bättre"

Emma McKeon blev trea på 23,65. Australiskan blev historisk i OS i Tokyo då hon som första kvinnliga simmare tog sju medaljer, varav fyra guld.

– Abbey slog amerikanskt rekord, sedan var jag en bit över min bästa tid, men med tanke på förutsättningarna jag hade så är jag nöjd. Jag vet att jag kan mycket bättre. Jag har haft ett tufft träningsschema i två veckor hemma och hoppas kunna tävla mig i form och komma ned på samma tider jag hade för två veckor sedan, säger Sjöström som då gjorde 23,17 på 50 meter fritt.

Det var första gången den här ISL-säsongen som Sjöström fick stryk på distansen.

Matchen slutförs under söndagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons