"Ska göra mål 99 gånger av 100"

I den 61:a matchminuten fick Tobias Grahn den stora chansen att göra Mjällbys första allsvenska mål sen den 22 maj. Men en fantastisk räddning från AIK-målvakten Ivan Turina såg till att Mjällbys måltorka håller i sig.
Sport • Publicerad 1 augusti 2010

- Bollen dimper ner framför fötterna på mig och jag ska såklart bara sätta den i nättaket. Men målvakten gör ju en helt okej räddning, säger Tobias Grahn om målchansen med stort M. Med ett par meter från mållinjen blev Grahns avslut lågt – tillräckligt för att Turina skulle hinna ner och få en hand på bollen.

- Jag var inte tillräckligt fokuserad. Ett sånt läge ska jag sätta 99 gånger av 100, tillägger Grahn självkritiskt.

Mjällby-mittfältaren påpekar också att hela laget bör rannsaka sig själva efter ännu en mållös match.

- Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra mål och vinna. Det är mycket tillfälligheter men alla måste hem och titta sig i spegeln.

Men det blir ändrade tongångar när lagets negativa trend, med tre mållösa matcher i följd, kommer på tal .

- Typiskt media att hänga upp sig på det. Prestation och resultat är två olika saker och jag är nöjd med det vi presterade idag.

- Dessutom ser jag hellre att vi spelar bra och gör noll mål än att göra som AIK. Dom åker hit här och spelar 90 minuter i eget straffområde, menar Grahn och fortsätter.

- Vi spelade ut AIK, det märktes vilket som var topplag och bottenlag. Därför känns det irriterande att inte få med sig tre poäng.

Ett steg framåt jämfört med matcherna mot BP?

- Vi spelade mycket bättre idag. Men det går inte att jämföra egentligen, BP spelar helt annorlunda än AIK.

Och Tobias Grahn ser inte någon anledning till oro – trots den senaste tidens måltorka.

- Till nästa match kanske vi gör en sämre prestation men så lossnar det helt plötsligt och så gör vi tre mål på Gais.

SAXO
Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.